Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

PHP website gevonden worden door zoekmachines?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hoe kan de inhoud van een phpwebsite (grotendeels data uit MySql) gevonden worden door Google, Ilse, Yahoo etc.

  Iemand een idee?

  gr,

  JeePeeS
 • Ok, hiervoor hoef je in principe niets anders te doen dan voor normale HTML pagina's, aangezien ze feitelijk ook niet anders zijn. Dus gewoon in de <head> van je pagina de verschillende metatags zetten (zie ook: metatags.nl) en eventueel kan je ook nog het bestand [b:9c83015bda]robots.txt[/b:9c83015bda] in je root directory zetten. Zoek even met Google, daar is ook genoeg over te vinden. Verder indexeert Google ook gewoon de tekst in je site, daar hoef je niets voor te doen.

  - Basje.
 • Vrijwel geen enkele zoekmachine gebruikt nog metatags. Verder moet je zorgen voor een goede titel en goede tekst. Vooral de koptekst tag (Hx) en opmaak in 'vet' werken goed. Ook niet te weinig tekst maar zeker een 150-300 woorden. Laat de trefwoorden 5-10 % voorkomen en zet die ook in de titel.

  Zolang je pagina's dit bevatten heb je goede kans op een redelijke indexering, vooral als DMOZ je site opneemt (Google e.d.) en Startpagina (Ilse).


  Olaf
 • [quote:5dbac1a182="Olaf Liflaf"]Vrijwel geen enkele zoekmachine gebruikt nog metatags.[/quote:5dbac1a182]Dat is niet helemaal waar… Als je het over "Description" en "Keywords" hebt, heb je helemaal gelijk. Maar je hebt ook metatags die de robots vertelt of ze de site mogen indexeren, of ze links in de site mogen indexeren en wanneer ze weer terug mogen komen. Deze worden wel degelijk nog heel veel gebruikt.

  - Basje.
 • Ik heb die 'gemakshalve' achterwege gelaten. Maar je hebt wel gelijk.


  Olaf
 • [quote:821e658970="Olaf Liflaf"]Vrijwel geen enkele zoekmachine gebruikt nog metatags. Verder moet je zorgen voor een goede titel en goede tekst. Vooral de koptekst tag (Hx) en opmaak in 'vet' werken goed. Ook niet te weinig tekst maar zeker een 150-300 woorden. Laat de trefwoorden 5-10 % voorkomen en zet die ook in de titel.

  Zolang je pagina's dit bevatten heb je goede kans op een redelijke indexering, vooral als DMOZ je site opneemt (Google e.d.) en Startpagina (Ilse).


  Olaf[/quote:821e658970]
  Kan je mij mischien wat meer uitleg geven over doe koptekst tag (Hx), hoe ziet die eruit ???
 • <h1></h1>
  <h2></h2>
  <h3></h3>
  <h4></h4>
  <h5></h5>
  <h6></h6>

  etc.
 • [quote:5bfc00b614="Jurriaan R"]<h1></h1>
  <h2></h2>
  <h3></h3>
  <h4></h4>
  <h5></h5>
  <h6></h6>

  etc.[/quote:5bfc00b614]
  :roll: Dat had ik inmiddels op internet gevonden, maar waar plaats ik dat als ik met frames werk en ik wil het in mijn index.html hebben welke de frameset heeft/is, en ik wil die tekst niet zichtbaar hebben?
 • Maar hoe kan een webrobot nu de data in mijn database bekijken? Of moet ik dus alles met trefwoorden in de index.php zetten?

  gr,

  JeePeeS
 • Een database kan niet worden geindexeerd. Wil je toch kans maken op redelijke vindbaarheid dan moet je platte pagina's met tekst er bij maken.

  Nu wil het geval dat je met een frameset ook redelijk kunt scoren. Door in de titel, meta tag 'description' (die dus soms wel) en in de noframes sectie tekst te zetten, kom je ook een heel eind.

  Het ligt echter wel aan het onderwerp. Gaat je site over MP3, vergeet het dan maar. Gaat het over Middeleeuwse computers, dan scoor je uitstekend.


  Olaf
 • Dus als je geen robot.txt in je root hebt, dan ga google gewoon de hele site doorzoeken?
 • Ja, mits Google de homepage interessant vindt. Als daar

  te weinig tekst
  te weinig links
  te weinig tekst benadrukt

  is, dan slaat Google de hele site over.

  Let er ook op dat je site niet uit uitsluitend links bestaat. Deze 'link farms' worden allemaal uitgesloten.


  Olaf

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.