Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[PHP] Stukje tekst uit string halen

Anoniem
teacher
6 antwoorden
 • Hoe haal je een stukje tekst uit een string? Bijvoorbeeld, ik wil alleen "abcdef" uit "abcdefghijklmnopqrstuvwxyz" hebben, dus de eerste 6… is hier een functie voor?
 • zoals ik in je vorige topic ook al schreef:
  kijk hier maar eens tussen.

  Met alle respect, maar zo moeilijk is het toch niet om even deze functies door te bladeren en de juiste eruit te pikken?
  Als je ze een keer vlugjes doorgekeken hebt dan heb je er bovendien alleen maar profijt van. De eerstvolgende keer dat je een stringfunctie nodig hebt weet je iig waar je deze moet vinden en heb je waarschijnlijk ook nog ongeveer herinnert hoe deze heette wat het zoeken nog makkelijker maakt.
 • De eerste keer dat ik daartussen keek kon ik niet vinden wat ik nodig had, maar nu heb ik het toch gevonden.

  De functie heet substr, $uitvoer = substr($invoer, 0, 20) om de eerste 20 characters te vragen.

  // De volgende keer meteen ff met substr komen als je het weet, want zoeken kan ik zelf ook wel.
 • [quote:57afdbee67="Johan Stokking"]// De volgende keer meteen ff met substr komen als je het weet, want zoeken kan ik zelf ook wel.[/quote:57afdbee67]Waarom doe je het dan niet??? :roll:
 • [quote:dd228fb147="Johan Stokking"]// De volgende keer meteen ff met substr komen als je het weet, want zoeken kan ik zelf ook wel.[/quote:dd228fb147]
  Met dit soort opmerkingen verklein je alleen maar de kans dat ik je een kant-en-klaar antwoord geef. Hopelijk zie je dat zelf ook in. :)

  Overigens ben ik normaalgesproken absoluut niet te beroerd om een direct antwoord te geven, alleen was dit je tweede opeenvolgende vraag met een wel erg hoog rtfm gehalte.

  No offence intended. :)
 • // Bill Gates
  Ik heb al gezocht :wink: maar kon niets vinden…

  // Annie
  Dit forum is bedoeld voor vraag&antwoord. Zoeken kan ik ook wel, je had me site al gegeven en daar had ik al gekeken, dus dat hoef je de volgende keer niet te herhalen…

  Maar toch bedankt, want zonder jouw reactie had ik het niet zo snel geweten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.