Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Vraagje: PHP, MySQL, een mooie combobox en een setje avatars

Anoniem
BasHamar
4 antwoorden
 • Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben bezig een roleplay site te maken (hij word al gebruikt) waarbij het dus de bedoeling is dat je steeds een stukje van het verhaal er bij verzint. Nu heb ik sinds kort de gebruikers de mogelijkheid gegeven hun character name uit een comboboxje te selecteren. Nu ben ik bezig avatars in het verhaal te verwerken. Bij iedere post die ze doen moet hun eigen avater komen te staan. Nu moeten ze die tevoorschijn toveren door <IMG SRC=""> blablabla… dat is alles behalve handig. Hoe kan ik er voor zorgen dat de avatar van de character tegelijk geselecteerd word met de naam ? Ik gebruik Dreamweaver MX en het adres is http://www.thechosenone-rp.tk (de server is niet 24/7 online; door de week meestal na 1600 uur t/m 2200 uur)
 • Je kan in je verwerkende script de username koppelen aan een avatar door deze bijvoorbeeld in een array te plaatsen. Hiervoor is het dus niet nodig dat men iets invoert.

  [code:1:d8f46593d9]
  $avatars = array (
  "GM" => "graphics/GM.gif",
  "Cesiosa" => "grpahics/plaatje.gif"
  );

  echo "<img src='", $avatars[$_POST["Name"]], "' alt='' />";
  [/code:1:d8f46593d9]
 • Dank, ik ga t meteen uitproberen. Ik laat het wel weten als er problemen zijn :)
 • Hmmz.. komt waarschijnlijk omdat ik (nog) een noob op het gebied van PHP ben, maar t lukt nog niet echt. Ik heb overigens in de MySQL database een tabel staan met alle namen van de characters en de daarbijhorende avatar. Kan ik niet iets met een database verbinding doen ipv. een array ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.