Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

PHP & Datum

Anoniem
Remytje
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben bezig een applicatie te maken die op verschillende databases moet draaien. Ik loop nu al tegen een probleem aan: MySQL heeft deze datumnotatie Oracle heeft weer een ander en ongetwijfeld heeft msql weer een andere nu is de vraag:
  Is het verstandiger om dan maar Integer velden te gebruiken en daar timestamps in op te slaan of toch maar datums en dan voor iedere database een ander type gaan gebruiken?

  Bedankt,
  Marcel
 • Kan je de datum afhandeling niet onderbrengen in je database-wrapper? Ik neem tenminste aan dat je een extra laag tussen de applicatie en de database hebt zitten voor de communicatie met de databases?
 • Ik heb voor zelf ook met integers gewerkt als datums en dit werkt op zich perfect, maar je moet dan wel extra werk verzetten. Je mist namelijk een heleboel makkelijke date&time-functies\verwerking in PHP\ASP en SQL, die je nu zelf opnieuw moet "uitvinden".

  Persoonlijk (uit ervaring) vind ik dit extra werk niet opwegen tegen de beoogde database-abstractie, aangezien dit op andere manieren op te lossen is.

  De beste oplossing is IMHO, zoals Annie zei, dit in een db-wrapper op te lossen.
 • Dat zou inderdaad kunnen maar ik ik heb het nu zo dat ik op een pagina alleen maar twee arrays hoef te vullen (formveld namen en database kolommen) en zodra hij ze goed ingevuld vind worden ze automatisch in de database gezet.
  Het script dat dit doet weet dus niet of het om een eventueel datum veld gaat.
  Hebben jullie misschien suggesties of verdere voorbeelden?

  Bedankt,
  Marcel
 • [quote:a4c8ea861c]ik heb het nu zo dat ik op een pagina alleen maar twee arrays hoef te vullen (formveld namen en database kolommen) en zodra hij ze goed ingevuld vind worden ze automatisch in de database gezet. Het script dat dit doet weet dus niet of het om een eventueel datum veld gaat. [/quote:a4c8ea861c]Ik begrijp dit niet helemaal. Zou je dit wat uitgebreider kunnen uitleggen om je verder te helpen?
  [quote:a4c8ea861c]Hebben jullie misschien suggesties of verdere voorbeelden? [/quote:a4c8ea861c] Bedoel je suggesties of voorbeelden van db-wrappers (met specifiek het datum-probleem)?
 • Oke iets duidelijker:

  Wat ik nu heb is:
  Ik submit een form met als actie de eigen pagina met een parameter, vb:
  form.php?action=update
  form.php?action=insert
  form.php?action=delete

  Als ik even alleen naar insert en update kijk is er het volgende:
  Ik vul twee arrays namelijk één met de formuliervelden de tweede met de overeenkomende kolommen in de database. En een variabele met de tabel naam.
  Nu roep ik een functie aan die bouwt het SQL statement en voert deze uit en geeft het resultaat. Deze functie weet (wist) dus niet of het een datum veld is.
  Dit was dus een probleem, maar omdat ik de database specifieke operaties (zoals vermeld) toch liever niet kwijt wilde heb ik het als volgt opgelost, als een kolomnaam eindigt met ^DATE is het een datum veld en wordt dit veld anders behandeld. Ik heb het nu dus eigenlijk al opgelost.

  Ik ben toch wel benieuwd naar de database wrappers, dus zouden jullie misschien toch wat links willen plaatsen.

  Groet,
  Marcel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.