Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

scriptfout

Anoniem
josmit
5 antwoorden
 • Op onze pagina http://www.swingopdebrink.nl staat een scriptfout in regel 24. Onsinziens betreft het het linkerframe. Wie weet wat er fout is?
  Script mouseover, rollover etc.

  Groeten,
  Johan Smit :oops:
 • Wat is het probleem?

  Hoewel er op de code wel het een en ander aan te merken valt laadt de pagina bij mij zonder foutmeldingen zowel in IE5.5 als NN7.

  Alleen de statistiek-plaatjes gaan verkeerd. Als ik het zo even vluchtig bekijk heb je die in zowel de linker- als het hoofdframe met knippen en plakken door elkaar gehusseld. Is het wel de bedoeling dat je site 2 x geteld wordt voor elk bezoek?

  En de vermelding van de JS-versie in de BODY-tag van LINKS.HTML hoort daar niet thuis.

  Er wordt verwezen naar het script-bestand ANIMATE.JS. Bestaat dat wel?

  En de functies [i:23ef1b05fe]dynAnimation()[/i:23ef1b05fe] en [i:23ef1b05fe]clickSwapImg()[/i:23ef1b05fe] bovenaan je pagina zijn leeg. Als het bestand ANIMATE.JS niet bestaat is er helemaal geen script (behalve de dubbele tellers).
 • Ik krijg met Netscape 7 toch wel degelijk fouten. Een goede debug-functie van Netscape is de JavaScript Console die "duidelijke" fouten genereert. Bij het laden van de pagina krijg ik de volgende foutmelding:[quote:55f4afb5a9]Error: syntax error
  Source File: http://www.swingopdebrink.nl/animate.js
  Line: 1
  Source Code:
  <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN">[/quote:55f4afb5a9]Vervolgens krijg ik bij het gebruik van het menu de volgende fout:[quote:55f4afb5a9]Error: rollOut is not defined[/quote:55f4afb5a9]De foutmelding komt zowel bij onmouseover en onmouseout (of hoe die eventhandlers in JavaScript ook moge heten). Mijn kennis van JavaScript is niet groot, maar blijkbaar ben je ergens vergeten rollOut te declareren of heb je dit verkeerd gedaan. Hopelijk heb je hier wat aan.

  - Basje.
 • O, ik nog nog even gecheckt of animatie.js wel bestond, en dat was dus [b:a072e34f35]NIET[/b:a072e34f35] het geval. Dit veroorzaakt sowieso de eerste foutmelding, en waarschijnlijk ook de tweede. Uploaden dus, die hap!

  ;) :D

  - Basje.
 • Ik was er in mijn onschuld vanuit gegaan dat NN de fouten ook wel in de statusregel zou melden. Niet dus. Die console is handig. Weer wat geleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.