Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

ASP of PHP???

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Wie kan mij uitleggen wat de voor en nadelen zijn van ASP en PHP??? Een link naar een site mag ook! Ik wil namelijk weten met welke ik ga werken, en daar dan een hostingpakket op aanpassen!

  Greetz,
  Stephan
 • php ia gratis.
  asp zit aan windows vast….
 • een link? Ik heb er zelfs 2!

  www.google.com en
  http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/search.php
 • Niet helemaal waar, ASP draait tegenwoordig ook op apache+linux. Mijn keuze zou zondermeer php zijn. Open source, betere beschikbaarheid op servers, makkelijk lokaal te installeren, etc. Maar als je helemaal gek bent van IIS, access, mssql, visual basic en zo, dan kies je natuurlijk wel voor ASP.
 • Ok bedankt voor jullie reacties! Behalve die van Juriaan R want die vond ik namelijk erg flauw! Ik stel gewoon een vraag en dan hoef ik niet van die flauwe reacties! Maar goe er zijn altijd mensen die leuk [u:5ffb07e64e][b:5ffb07e64e]PROBEREN[/b:5ffb07e64e][/u:5ffb07e64e] te zijn!

  Greetz,
  Stephan
 • [quote:e97354fcb4="Stephan Nagel"]Ok bedankt voor jullie reacties! Behalve die van Juriaan R want die vond ik namelijk erg flauw! Ik stel gewoon een vraag en dan hoef ik niet van die flauwe reacties! Maar goe er zijn altijd mensen die leuk [u:e97354fcb4][b:e97354fcb4]PROBEREN[/b:e97354fcb4][/u:e97354fcb4] te zijn!

  Greetz,
  Stephan[/quote:e97354fcb4]

  Dat kan allemaal wel zo zijn, maar het is een kleine moeite om zelf een goede search opdracht bij Google in te vullen. Je weet wat de 2 termen inhouden, je weet ook naar wat voor uitwerking je uiteindelijk wil, dus dan kun je ook best zelf even zoeken, lezen en vergelijken…

  Als je er DAN niet uit komt, kun je alsnog een uitgebreide vraag stellen. Nu weet je nog alleen maar dat PHP open source is en dat ASP ook op apache draait. Dat had je waarschijnlijk ook als eerste gelezen als je de homepages van de betreffende protocollen had gezocht en gelezen…
 • Daarvoor heb je toch een forum!! Ik weet niet of jij het weet maar ik wel! Een forum is bedoeld om vragen te kunnen stellen en mensen kunnnen daarop reageren! Ik heb toch gewoon een vraag gesteld! Of wou je soms beweren van niet soms? Trouwens ik heb ook gezocht maar op de forum stonden geen berichten hierover! :x

  Greetz,
  Stephan
 • [quote:7fc5202437="Stephan Nagel"]Daarvoor heb je toch een forum!! Ik weet niet of jij het weet maar ik wel! Een forum is bedoeld om vragen te kunnen stellen en mensen kunnnen daarop reageren! Ik heb toch gewoon een vraag gesteld! Of wou je soms beweren van niet soms? Trouwens ik heb ook gezocht maar op de forum stonden geen berichten hierover! :x

  Greetz,
  Stephan[/quote:7fc5202437]

  psies, maar sommige gasten zijn altijd niet tevreden als je vragen stelt


  anyway, ik hou om met tween te werken, want dan hoef ik niet te kiezen.
 • [quote:0597c623c0="Stephan Nagel"]Daarvoor heb je toch een forum!! Ik weet niet of jij het weet maar ik wel! Een forum is bedoeld om vragen te kunnen stellen en mensen kunnnen daarop reageren![/quote:0597c623c0]Het forum is om van elkaar te leren, niet om luie mensen hun zoekopdracht bij Google te besparen (dit staat ook in de FAQ overigens).
 • [quote:c4335f0cd5="computernerd"]psies, maar sommige gasten zijn altijd niet tevreden als je vragen stelt[/quote:c4335f0cd5]
  Natuurlijk is het forum bedoelt om vragen te stellen, maar stel dan nuttige vragen. Kijk nou eens hier:

  http://www.google.com/search?hl=en&lr=&ie=ISO-8859-1&q=PHP+versus+ASP&btnG=Google+Search

  Dit is een standaard zoekopdracht bij Google. Je gaat me toch niet vertellen dat het te moeilijk is op daar zelf op te komen he. Nota bene de eerste link die je tegenkomt helpt je al meteen een eind op weg.

  Nogmaals; vragen stellen mag [b:c4335f0cd5]altijd[/b:c4335f0cd5], maar neem eerst even de moeite om zelf te zoeken. Als je de juiste vragen stelt, zijn mensen nooit te beroerd je te helpen, maar gebruik geen "heej boys, zoek dit eens voor mij op…" methode…
 • OK je hebt wel gelijk! Ik had wel wat meer moeite ervoor kunnen doen! :wink: Nou laten we er nu maar over op houden?

  Greetz,
  Stephan
 • Ik denk dat de keus ligt in je achtergrond: Ik had veel ervaring met Access en VB, dus dan ligt ASP meer voor de hand.

  Het ligt ook aan de host die je kiest: Niet iedereen support PHP danwel ASP.

  Verder vind ik dat als je wilt dat mensen je helpen je niet direct zo brutaal moet reageren. Dan gaat bij mij het lichtje op
 • Ik word altijd een beetje moe van mensen die anderen afzeiken!!! Ik zie het namelijk zo vaak gebeuren. Dus vandaar ik nogal boos reageerde!! En dat heeft verder nix met brutaal te maken! :wink:

  Greetz,
  Stephan
 • Om een beetje ontopic te blijven, asp kun je in twee talen maken Jscript (javascript) en vbscript. Ik ken vbscript niet dus moest ik het in jscript doen. Helaas zijn er op internet niet zoveel jscript asp tutorials en dergelijken.

  Nu ik een host heb met asp en php op een linux bak, heb ik kennis gemaakt met php. Deze taal is echt logica haar zelve. alles is daar kristalhelder. Bovendien heb je meer voorbeelden, sites. tutors ed over php dan asp.

  Hoewel ik vind dat asp iets heeft, daarom blijf ik het gebruiken.

  mijn rating: 45 % asp, 54 % php, 0.5 % python, 0.5 % C++.
 • [quote:81217d649b="computernerd"]Om een beetje ontopic te blijven, asp kun je in twee talen maken Jscript (javascript) en vbscript.
  [/quote:81217d649b]En ook bijv. perlscript en pythonscript (en waarschijnlijk nog wel een paar die ik niet ken).

  [quote:81217d649b="computernerd"]
  Deze taal is echt logica haar zelve. alles is daar kristalhelder.
  [/quote:81217d649b]Dat is natuurlijk persoonlijk, ik vind juist de logica vaak ver te zoeken in PHP (bijvoorbeeld uniformiteit in naamgeving van functions en volgorde van parameters).

  [quote:81217d649b="computernerd"]
  Bovendien heb je meer voorbeelden, sites. tutors ed over php dan asp.
  [/quote:81217d649b]Hoeveel voorbeeld en tutorialsites wil je hebben? Aan een reference en een paar goede sites heb je toch voldoende?
  Dat er (bij wijze van spreken) 1000 voor PHP zijn en 100 voor ASP vind ik nu niet echt een nadeel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.