Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Arrays doorgeven aan een andere (ASP) pagina

Anoniem
None
7 antwoorden
 • In een ASP/VBScript pagina heb ik een tabel in een Array variabele gestopt. Nu will ik die arrray doorgegeven aan een andere pagina door
  bijvoorbeeld dit in te typen:

  window.location = "pagina.asp?tabel=" & arrayvar

  om zo in pagina.asp de gegevens in een database te plaatsen.

  Hoe kan ik het beste een array meegeven naar een ander pagina?

  m.v.g RJS Hard
 • Je kan bijvoorbeeld de gegevens uit de array joinen met een karakter, meegeven in de querystring en op de volgende pagina weer splitten
 • Kan dit ook met 3dimensionale arrays? En een querystring mag niet te lang worden.

  Zijn er geen andere manieren?
 • Als je veel data moet doorgeven, is het wellicht interessanter eens te kijken naar sessies. Je hoeft dan alleen een identificatie van de sessie door te geven. De data worden op de schijf van de server bewaard. Ik weet weinig van asp, dus ik kan je niet zeggen wat het aan voorzieningen voor sessies in huis heeft. Wat altijd werkt, is wegschrijven naar een tekstbestand, en dat naderhand weer opvragen.
 • precies. Of zet die array weg na een [i:865d55271e]create table[/i:865d55271e] instructie, die je weer kunt [i:865d55271e]droppen[/i:865d55271e] nadat je in pagina b de gegevens hebt opgevraagd. Ook handiger voor berekeningen, localiseren etc. Dit is mogelijk iets belastender dan een .txt bestand, maar wellicht beter voor ingewikkelder gegeventypes.
 • De gegevens worden uit een tabel gehaald en in een array geplaatst. Die array wordt bewerkt in een JavaScript of VBScript pagina. Client side dus. Als de array bewerkt is dan moet de tabel gewijzigd worden. De array die cliens-side is moet dus eerst op de server worden geplaatst om ze met asp in de tabel te plaatsten.
 • Dan is de enige mogelijkheid toch submitten met een form. Misschien moet je gewoon minder clientside laten doen, of minder gegevens in een keer laten editen. Misschien kun je eens wat online zetten? Praat wat makkelijker, denk ik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.