Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[Javascript] Layers verbergen en weer laten zien?

Anoniem
BasHamar
2 antwoorden
 • De situatie is als volgt:

  - Ik laat door Javascript een tweetal layers schrijven.[code:1:5d0fe72eef]document.write( '<div id="song'+i+'" onClick="show(span'+i+')">' + s.title + '<br/></div>' );
  document.write( '<div id="span'+i+'" style="visibility:hidden;">…</div>' );
  [/code:1:5d0fe72eef]- Vervolgens wil ik dat als men op de eerste layer klikt de tweede layer verschijnt danwel verdwijnt, afhankelijk van de huidige status (in beginsel verborgen).[code:1:5d0fe72eef]function show(item)
  {
  if (document.getElementById) // Netscape 6+ and IE 5+
  {
  var targetElement = document.getElementById(item);
  if (targetElement.style.visibility == 'hidden')
  {
  targetElement.style.visibility = 'visible';
  }
  else
  {
  targetElement.style.visibility = 'hidden';
  }
  }
  }
  [/code:1:5d0fe72eef]Maar ik krijg keer op keer de melding dat het object niet bestaat terwijl deze wel gewoon in het scherm wordt weergegeven. Overigens werkt het in zowel IE als Netscape niet. Mijn Javascript-kennis is beperkt en ik zit al een uur naar de code te staren, dus als iemand mij een zetje in de goede richting kan geven ben ik je zeer dankbaar.

  - Bas.
 • Werkt het wel als je de layers niet laat schrijven via javascript, maar meteen opneemt in de html?

  Je kan ook eens kijken naar DOM scripting (createElement(), appendChild() enzo). Dat is eigenlijk [b:7cdb3e6c57]de[/b:7cdb3e6c57] manier om nieuwe elementen toe te voegen aan een pagina in de nieuwere browsers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord