Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[ASP] SESSION_onEND + GLOBAL.ASA

Anoniem
Annie
3 antwoorden
 • Ik heb een beveiligd extranet.
  Iemand die inlogd krijgt een session-variable mee ter verificatie.

  De timeout staat op 20 minuten default.

  Nu is de gebruiker 60 minuten idle.

  Kan ik nu via de SESSION_ONEND in de Global.asa een nieuwe pagina laten verschijnen?

  Zo ja, hoe doe ik dat?

  [code:1:c0ef117342]<script language="vbscript" runat="server">

  sub Session_OnStart
  RESPONSE.REDIRECT(http://www.jachtluipaard.nl)
  end sub

  </script>[/code:1:c0ef117342]
 • Nee, dat kan niet via de session_onend. Je kan aan de serverzijde geen zaken aan de clientzijde initieren. En dat wil je op het moment dat je via deze global.asa Sub wil werken wel. Vergeet niet dat HTTP een stateless protocoll is en dus botweg gezegd weten de client en de server niet van elkaars bestaan op het moment dat een request is afgehandeld (lees: de pagina binnen is).

  Als ik je probleem cq. vraag een beetje begrijp dan kan je wel onderstaande denkwijze uitvoeren in je scripts.

   [*:e59ee9c4d2]maak een functie die controleert of de sessie nog geldig is en zo niet een redirect uitvoert [*:e59ee9c4d2]roep deze functie aan op elke pagina waar je de redirection wil uitvoeren op het moment dat de sessie verlopen is. [/list:o:e59ee9c4d2] Gevolg: Als de sessie geldig is dan merkt de gebruiker niets. Als de sessie niet meer geldig is omdat de gebruiker te lang niets gedaan heeft dan zal automatisch geredirect worden nadat een nieuwe pagina opgevraagd wordt. Overigens kan je de redirect ook nog een beetje "triggeren" door een truukje uit te halen met een simpele meta refresh. Als je een meta refresh tag aan de head toevoegd die op bijv. een paar minuten langer is dan de session timeout waarde zal de gebruiker als hij/zij niets doet vanzelf naar de redirect pagina springen na verloop van tijd.
 • Ik snap 'm, prima suggestie.

  Dus stel:

  De SESSION.TimeOut = 60 (minuten)
  De refresh = 3660 (uur en een minuut) naar homepage.

  Als de gebruiker de PC een uur en een minuut idle laat staan in het beveiligde extranet, dan springt ie automatisch naar de homepage.

  Dit heb ik zo toch goed?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord