Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Verwijzing vanuit zwevend frame

Anoniem
Annie
6 antwoorden
 • Ik heb een zwevend frame gemaakt dat ik op meerdere pagina's wil laten terugkeren. Mijn bedoeling is dat het (standaard) zwevend frame commando's bevat om bijvoorbeeld de pagina waarin hij wordt vertoont, af te drukken, of de laatste wijzigingsdatum van de pagina waarin hij wordt vertoont, weer te geven. Hoe kan ik zulke verwijzigingen maken naar de pagina waarin het frame wordt afgebeeld (de parent of zo)?
 • [quote:30774403ad="koorn00"](de parent of zo)?[/quote:30774403ad]
  wat houdt je tegen om het te proberen?
 • Ik wil het ook wel graag proberen, maar ik weet niet hoe ik bijvoorbeeld de datum van een bovenliggende pagina moet aanroepen. Normaal gesproken roep je het datumobject aan met iets van getDate, maar hoe geef je aan dat je de datum van de parent pagina bedoeld?
 • Nu is getDate() natuurlijk een ongelukkig gekozen voorbeeld aangezien deze hetzelfde zal zijn voor de verschillende window objecten (lees: aan de uitkomst zal je niet kunnen zien om welk window het gaat).

  Maar wat je wel zou kunnen proberen is om een of andere document property op te vragen, bijv. de location.href:
  [code:1:f90890f0ad]
  <script type="text/javascript">

  // adres van "deze" pagina
  alert (window.location.href);

  // adres van "bovenliggende" pagina
  alert (parent.location.href);

  </script>
  [/code:1:f90890f0ad]
 • Oké, dankjewel, maar spreek je met 'parent' dan de juiste pagina aan? Parent is toch afhankelijk van de opbouw van je website? Ik bedoel, als je een welkomstpagina hebt, en 'onder' die pagina bouw je een tweede pagina, met een link daar naartoe op de welkomstpagina, dan is de welkomstpagina de parent omdat 'ie letterlijk boven die andere pagina is gebouwd. Dan is toch bij een zwevend frame de parent ook de pagina die er in de structuur van de site bovenstaat, en dus niet de pagina waarin het frame op dat moment vertoont wordt. En juist omdat ik het frame bij meerdere pagina's wil gebruiken, kan ik het niet binnen 1 pagina bouwen.
 • dan begin je met top.location.href en werk je dan weer naar beneden:
  top.framenaam etc..

  t.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord