Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Zelf forum maken

Anoniem
Bill Gates
5 antwoorden
 • Hallo, ik heb een vraag. heeft iemand ervaring met het maken van forum's, en zouden jullie mij daarbij willen helpen?? ik wil hem op een oude pentium 1 draaien, die dan ergens op zolder komt te staan. ik heb adsl, en een vast ip-adres. en een domeinnaam. voor de rest ben ik nog niet zover. aan software heb ik dreamweaver mx, een webserver programma, en phpbb2 ofzoiets, dat was nodig voor het maken van een forum had ik ergens gelezen. ik kom hier echter geen stap verder mee. ik heb nu windows ME maar over 2 weken stap ik over op XP professional, en dan moet het gewoon nog kunnen draaien. kunnen jullie mij zeggen hoe ik het forum bouwen moet??

  MVG Stefan.
 • wil je je forum draaien onder windows? lijkt me niet zo'n goed id zeker geen windows xp op een pentium1. Voor besturingssoftware zou ik linux nemen.

  heb je al op de officiele site gekeken van phpBB?

  /*dit hoort thuis in een andere forum /phpBB/viewforum.php?f=13 als ik me niet vergis*/

  grtzz..
 • Je hebt dan een webserver, mysql en php nodig. Als je daar niet teveel kaas van gegeten hebt, neem dan een geintegreerd pakket als phpdev of easyphp. Als forum kun je inderdaad phpbb nemen, is best goed.

  http://www.easyphp.org/
  http://www.firepages.com.au/
  http://www.phpbb.com/
 • maar er zit 256 mb ram in. kan ik dan anders beter windows 2000 installeren? ik heb nl nog nooit met linux gewerkt, en heb eigenlijk ook geen tijd om het te leren.
 • je kant het proberen. maar windows xp zou ik zoiezo niet doen, dan is 256 ram genoeg om xp normaal te draaien. en dan heb je ook nog een webserver nodig.

  ga maar is kijken op de sites van gerben, zul je wel wat vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.