Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Email op de website

Anoniem
BasHamar
7 antwoorden
 • Ik wil een x-aantal email-adressen op onze website plaatsen, maar ik wil niet dat deze binnen korte tijd gespamd worden. Nu heb ik wel eens gelezen dat er zogenaamde "anti-harvest" tools zijn? Hoe kan ik die email adressen beschermen?
 • Dat moet kunnen met het volgende script:[code:1:274776ea0c]<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
  ik = "mijnnaam";
  mijnsite = "domeinnaam.nl";
  </script>

  <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">document.write('<a href=\"mailto:' + ik + '@' + mijnsite + '\">');
  document.write(ik + '@' + mijnsite + '</a>');
  </script>[/code:1:274776ea0c]Deze heeft teacher ooit hier al eens gepost :wink:

  vr.gr.smeenk
 • Er zijn vele methoden… Persoonlijk ben ik geen voorstander van JavaScript omdat er elegantere methoden zijn, maar dat verschilt waarschijnlijk per persoon. Kies er maar eentje uit.

  - Save Your Site from Spambots (Apache)
  - Save Your Site from Spambots (ASP+IIS)
  - Email Address Encoder (HTML) en waarom deze niet werkt.

  De laatste is vooral om aan te geven dat je rekening moet houden met het feit dat ook spambots zich ontwikkelen en dat je ze dus altijd een stap voor moet zijn. Denk dan ook niet met simpele trucjes klaar te zijn, zorg voor een solide oplossing.

  - Bas
 • Ik geef de voorkeur aan een formmail script. En dan niet die van matt wright…
 • De website is geplaatst op een server waarop ik geen scripts mag draaien. Dus van alle oplosingen die hier aangedragen is dus het javascriptje de beste keuze, toch? Nog bedankt voor de snelle reacties.
 • Je zou ook een formmail service op een andere server kunnen gebruiken.

  http://www.weballey.net/links/Site_tools/Forms/
 • Ik had zelf ook al een pagina waarop ik het door mij aangedragen script gebruikt had. [b:efbee822d5]De link[/b:efbee822d5]
  [quote:efbee822d5="BasHamar"]Er zijn vele methoden… Persoonlijk ben ik geen voorstander van JavaScript omdat er elegantere methoden zijn, maar dat verschilt waarschijnlijk per persoon.[/quote:efbee822d5]Ik weet dat er mensen zijn die javascript uit hebben staan in hun browser, is dat de reden dat je er geen voorstander van bent ?

  vr.gr.smeenk :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.