Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Inhoud text als parameter popup.

Anoniem
Annie
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik probeer met een window.open een pop-upje te openen met de inhoud van een text veld als parameter.
  Dit probeer ik als volgt:
  [code:1:3670086ab3]
  <input type="Button" name="cmdCheck" value="Controleer nummer" onclick="javascript:window.open('LTCheckVA.cfm?id=frmVA.txtID.value', '', 'scrollbars=1,width=590,height=350');">
  [/code:1:3670086ab3]

  De pop-up komt op zich wel op maar heeft dan in id niet de inhoud van txtID.value staan maar de volledige naam van het veld. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Ik wil in dit stadium niet het volledige form submitten maar de gebruiker alleen de kans geven het ingevulde nummer te checken op geldigheid. Hoe doe ik dit?
 • [code:1:3b4bc576ea]
  <input type="Button" name="cmdCheck" value="Controleer nummer" onclick="window.open('LTCheckVA.cfm?id=' + document.forms['frmVA'].elements['txtID'].value, '', 'scrollbars=1,width=590,height=350');" />[/code:1:3b4bc576ea]
  twee kleine foutjes dus:
   [*:3b4bc576ea]binnen een eventhandler hoort geen [i:3b4bc576ea]javascript:[/i:3b4bc576ea] [*:3b4bc576ea]de waarde van de tekst input moet je aan de string toevoegen[/list:o:3b4bc576ea] Overigens is het voor de overzichtelijkheid aan te raden om niet al te grote brokken javascript-code in eventhandlers te stoppen (imho). Je kan beter een functie maken die je aanroept met (bijv.) als parameter de waarde van een input. Dan kan je deze ook meteen gebruiken op andere plekken in je form.
 • Bedankt Annie,

  Hoe kan een mens zo'n concat nou vergeten vraag je je af. Maar ja, als je maar eens in de zoveel tijd iets met javascript doet krijg je dat.
  Dit verhaaltje zou sowieso in een funktie terecht komen want van die losse stukken script overal moet ik niets hebben, maar ik wou de boel eerst even uitproberen.

  Vraagje, waarom mag er geen javascript in een eventhandler? Of bedoel je dat er alleen funktieaanroepen in horen te staan.
  In dat geval ben ik het met je eens, hoewel die funkties strict genomen natuurlijk net zo goed javascript zijn.
 • Bedoelde dat in een eventhandler het protocol [i:464887c0ff]"javascript:"[/i:464887c0ff] niet vermeld moet worden. Dit doe je alleen in een [i:464887c0ff]href[/i:464887c0ff].

  Dus:
  <a href="javascript:alert('bar');" onclick="alert('foo');">foo bar</a>
 • Oh, dat wist ik dus echt niet. :oops:
  Bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord