Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

JSP include dilemma

Anoniem
IJsqueen
4 antwoorden
 • Ik heb JSP's met een SQL server 2000 backend.

  Nu haal ik uit een table gegevens over verschillende landen en zet ze in een afzonderlijke tabel.
  Voor ieder land is er een veld: Extra informatie die in de db op
 • [quote:0fa53143d8="SabineBos"]Jammergenoeg past de informatie voor die landen allemaal niet in die ntext (max 900 karakters) [/quote:0fa53143d8]
  Ik heb niet zo'n verstand van jsp's, maar wel van SQL Server en ik kan je vertellen dat een ntext wel wat meer karakters dan 900 kwijt kan.
  Namelijk: 1,073,741,823 :)

  En dat zou toch normaalgesproken genoeg moeten zijn.
 • Prima, maar als ik er een lap tekst in heb gezet, wijzigt hij dat in
 • Vergeet niet dat de Enterprise Manager (EM) ook maar een GUI is voor de database en niet de database zelf. En in de EM is het inderdaad niet mogelijk om teksten groter dan (ca. ?) 1K te plakken. Het veld in de grid zal ook nooit de volledige inhoud van een (n)text veld kunnen laten zien (2GB max) vandaar dat de term <long text> wordt gebruikt om dat aan te geven.

  Sowieso hebben BLOB velden een wat speciale benadering dan de 'normale' velden als bijv. INT en CHAR, dus ik raad aan om daarover wat bij te lezen. De Books Online bevatten al een berg aan informatie hierover.

  Een oplossing hiervoor is overigens gebruik te maken van de Query Analyzer (QA) voor de inserts en/of updates of om imports uit te voeren via DTS.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.