Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[php] functie probleem.

Anoniem
teacher
3 antwoorden
 • Ik heb een functie om mijn hyperlinks te generen, nu wil ik het zo krijgen dat als de href gelijk is aan een gestript deel van de uri dat er dan id="current" tussenkomt, zodat ik de huidige pagina aan kan duiden.

  De functie[code:1:5f25d606e0]function navlink($accesskey,$href,$title,$name){
  if($uri == $href){$current = ' id="current"';}
  print'<li><a accesskey="'.$accesskey.'" href="/'.$href.'/" title="'.$title.'"'.$current.'>'.$name.'</a></li>'."
  ";
  }[/code:1:5f25d606e0]De aanroep[code:1:5f25d606e0]navlink('1','home','Ga naar home','Home');[/code:1:5f25d606e0]De functie staat helemaal bovenaan de pagina. Daarboven wordt de uri gestript krijgt $uri die waarde en wordt $uri global gemaakt op deze manier:[code:1:5f25d606e0]global $uri;[/code:1:5f25d606e0]Ik heb global ook al met hoofdletters geschreven.

  De aanroep van de functie staat middenin de pagina. Is het zo dat ook al roep je de functie aan, hij niet die vergelijking kan maken, of doe ik iets anders fout.

  -termin8or
 • Je moet wel in de functie zélf de waarde global maken. :D[code:1:5590ce4a31]function navlink($accesskey,$href,$title,$name){

  global $uri;

  if($uri == $href){
  $current = ' id="current"';
  }
  print'<li><a accesskey="'.$accesskey.'" href="/'.$href.'/" title="'.$title.'"'.$current.'>'.$name.'</a></li>'."
  ";
  }[/code:1:5590ce4a31]- Bas
 • Bedankt! Hij werkt! En ik maar denken dat dat voordat de variabele de functie inging hij global gemaakt moest worden. :roll:

  -termin8or

  [edit]na de hond te hebben uitgelaten begrijp ik wat je bedoelde teacher :)[/edit]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord