Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

PHP script om 'fysieke' thumbnails te maken

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik ben vrij nieuw met PHP en MySQL en ik ben met een site bezig die erg in het kader van afbeeldingen staat. Aangezien die afbeeldingen vrij groot gaan zijn (> 1024x768), wil ik thumbnails hebben. Maar met de HTML tag <img src="bla.jpg" width="300"> is niet aan te raden want dan zouden de afbeeldingen nog steeds helemaal worden gedownload en dan door de browser worden verkleind. Ik heb dus een apart thumbnail-bestand nodig en het origineel. Nou is het erg vervelend om steeds het origineel te geen verkleinen en handmatig in een bestand op te slaan, zeker als de gebruikers straks ook afbeeldingen kunnen submitten. Erg gebruiksvriendelijk is dat dus niet.

  Ik heb dus een scriptje nodig dat nadat er met een formulier een origineel bestand aan de database wordt toegevoegd, de afbeelding verkleind en in een apart bestand opslaat.

  Ik vraag niet of jullie ff zo'n scriptje kunnen maken want ten eerste leer ik daar zelf niet van ;) en mag dat niet hiero. Dus misschien weten jullie of hiervoor al functies in PHP bestaan of dat mij ergens misschien iets anders kan worden laten zien.
 • deze doet precies wat jij nodig hebt:
  http://gallery.menalto.com/modules.php?op=modload&name;=News&file;=index

  t.
 • Haha, heel leuk. :-? Ik bouw de website van de grond af aan en het laatste wat ik nodig heb is een standaard webalbum waar er al tig van zijn… (Deze is in postnuke notabene! Hallo, ik gebruik geen portal! :-?) Ik heb dus een [b:bcd603de83]script[/b:bcd603de83] nodig zonder interface dat er alleen voor zorgt dat er een nieuw, kleiner bestandje wordt gemaakt.
 • [quote:00faf9ef40="Cmdr Chakotay"]Ik heb dus een [b:00faf9ef40]script[/b:00faf9ef40] nodig zonder interface dat er alleen voor zorgt dat er een nieuw, kleiner bestandje wordt gemaakt.[/quote:00faf9ef40]Je moest eens weten wat ik allemaal nodig heb…
  Daarnaast weet je dat deze vraag niet mag: waarom doe je het dan toch? :roll:

  Zie: http://www.php.net/manual/en/ref.image.php

  En verder: zoek eerst zelf eens wat op, er is meer dan genoeg over te vinden en als je een concrete vraag hebt kom je maar eens terug.
  Op slot dus.
 • en ik maar denken: "kom, laat ik eens aardig doen"…. :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.