Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Gedoe met layers

Anoniem
webguy
5 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een testpagina gemaakt t.b.v. een bepaalde navigatie.
  Je kunt het hier bekijken. Dit werkt.
  Ik wil echter de popups over de bestaande knoppen leggen zoals hier.
  Je ziet echter dat het een enorm geflikker wordt waar de surfer (en vooral ik) niet vrolijk van wordt. Ik wil dus als ik de muis op "1" zet een grotere knop "1" tevoorschijn laten komen, waar ik op kan klikken en dan naar een andere URL spring.
  Wie weet hoe ik dit kan oplossen met layers en/of javascript en/of DHTML?

  Webguy
 • move to f=13
 • Ik kan niet helemaal plaatsen wat je nu bedoelt (ik zie namelijk geen geflikker) en uit je verhaal wordt voor mij niet helemaal duidelijk wat je nu precies wil bereiken.

  Als je bedoelt dat de "grote 1" (G1) verdwijnt wanneer je uit de "kleine 1" (K1)gaat dan zou je dat kunnen afvangen door een timer in te bouwen.

  Dat wordt dan ongeveer deze functionaliteit:
  Bij bewegen in K1 laat je G1 zien (en verwijder je een eventuele timer)
  Bij bewegen uit K1 zet je de timer met de aanroep van de functie die de G1 laat verdwijnen
  Bij bewegen in G1 verwijder je de timer
  Bij bewegen uit G1 verwijder je G1
 • Het werkt hier heel behoorlijk, ook geen geflikker. Of je moet de abrupte overgang aan/uit bedoelen. Misschien dat je de layers wat kunt laten faden?
 • Ik zie het geflikker wel (N7). Het probleem ligt 'm in het feit dat je de onmouseout eventhandler (eh1) van de originele layer gebruikt om de popup te laten verdwijnen. Aangezien er bij de onmouseover eventhandler (eh2) een nieuwe layer komt die de events ontvangt geldt ditzelfde moment als eh1 voor de originele layer. Oftewel: je laat 'm zien en daarmee laat je 'm direct weer verdwijnen. De oplossing is denk ik het verwijderen van eh1 uit de originele layer en deze verplaatsen naar de popup.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.