Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

programmeren?

Anoniem
None
13 antwoorden
 • ik heb hier thuis eindeloze discussies ..

  voor 1 vraag?

  moet je voor het vak systeembeheerder per see! kunnen programmeren?

  Bedankt
 • Nee, waarom zou ja dat in vredesnaam moeten kunnen?

  Net alsof er iets te programmeren valt aan Windows installeren, een netwerk instellen enzo…
 • Inderdaad, het antwoord is neen.
 • Een beetje afhankelijk van de taakbeschrijving… Om software te installeren en te tweaken heb je geen programmeerkennis nodig, evenmin voor het aanleggen van de hardware (dûh). Maar als het netwerk geavanceerder wordt kan het zijn dat je bepaalde macros moet schrijven, en dat is weer een lichte vorm van programmeren. Moeilijk zal het niet zijn, vaak voorkomen zal het al helemaal niet. Over het algemeen dus: nee.

  - Bas
 • bedankt, ik zal het laten zien hier..

  ik wil eigenlijk nog meer reacties :D

  anders geloven ze mij toch niet, dan denken ze dat jullie het hier ook niet weten :oops:

  maar bedankt!
 • http://www.google.nl/search?hl=nl&ie;=UTF-8&oe;=UTF-8&q;=systeembeheerder&btnG;=Google+zoeken&lr;=lang_nl

  Eerste hit: http://vacatures.wtb.tue.nl/systeembeheerder_(linux).htm

  Onder taken:

  Taken
  Beheer infrastructuur (werkstations, servers, clusters). Probleem en wijzigingsbeheer infrastructuur. Monitoring efficiency en effectiviteit infrastructuur.
  Onderhouden documentatie en instructies voor de helpdesk
  Beveiliging servers en netwerken
  Evalueren en meewerken met de ontwikkeling van nieuwe infrastructuur
  Participeren in technisch overleg binnen de faculteiten en de TU/e

  -termin8or

  Daarnaast kun je meestal aan het aantal posts zijn hoe betrouwbaar het antwoord is, dus check maar even je eerste reactie ;)
 • Nou dan zal ik de discussie maar even levendig houden door te zeggen dat je [b:4cb6e8981b]wel[/b:4cb6e8981b] enige programeerkennis moet hebben ;)

  Even serieus, het is al gezegd, maar nog maar een keer herhalen. Of je programmeerkennis nodig hebt is afhankelijk van je functieomschrijving, de omgeving welke je moet beheren, de grootte van het bedrijf, de grootte van je afdeling, enz.

  Als jij de enige beheerder bent van een klein bedrijf waarbij jij de enige bent met wat technische kennis en bijv. ook een aantal databases heeft draaien die onder jouw beheer staan dan is het natuurlijk een ander verhaal dan dat je chef backup-tapes-verwisselen bent van een groot bedrijf (de vraag is dan natuurlijk of je je dan systeembeheerder moet noemen). Of ben je als systeembeheerder verantwoordelijk voor alleen de infrastructuur?
  Allemaal verschillende eisen voor je kennis voor (batch)scripting en programmeren.
 • [quote:44b9089db3="termin8or"]Daarnaast kun je meestal aan het aantal posts zijn hoe betrouwbaar het antwoord is, dus check maar even je eerste reactie ;)[/quote:44b9089db3]
  Haha, alsof het aantal post ook maar iets zegt over het niveau van het antwoord. Think again.
 • Ligt helemaal aan de functie. Als je taak uitsluitend het onderhouden van netwerk en pc's is, heb je absoluut geen programmeerkennis nodig.
 • [quote:3d278b2f8d]Nou dan zal ik de discussie maar even levendig houden door te zeggen dat je wel enige programeerkennis moet hebben[/quote:3d278b2f8d]
  Durf het haast niet maar ik ga toch even tegen Annie in.
  Ongeacht in welk bedrijf je werkt en wat je ook als taken hebt; een systeembeheerder programmeert NIET. Iemand die systeembeheerder is beheert een systeem. Iemand die programmeert is een programmeur. Meer smaken zijn er niet. Iemand die een systeem beheert en tevens programmeert is systeembeheerder/programmeur.
 • Voor systeemtaken is het vaak handig als je wat kennis hebt van (shell)scripting. Om dat meteen programmeren te noemen is misschien ver gezocht, maar het geeft al aan dat er wel degelijk een bepaalde overlap is.

  Van mensen (en ook systeembeheerders ;)) wordt tegenwoordig verwacht dat ze multifunctioneel zijn. Kijk maar naar de gemiddelde opleiding, ook daar krijg je onderwijs in gebieden die op het eerste gezicht misschien niets met je vakgebied te maken hebben.

  Ik zeg dus niet dat je zonder programmeerkennis geen systeembeheerder kan zijn, maar dat deze extra bagage wel een pluspunt is.

  2 cent armer.
 • [quote:24bacd4c7a="Annie"]Nou dan zal ik de discussie maar even levendig houden door te zeggen dat je [b:24bacd4c7a]wel[/b:24bacd4c7a] enige programeerkennis moet hebben ;)

  Als jij de enige beheerder bent van een klein bedrijf waarbij jij de enige bent met wat technische kennis en bijv. ook een aantal databases heeft draaien die onder jouw beheer staan dan is het natuurlijk een ander verhaal dan dat je chef backup-tapes-verwisselen bent van een groot bedrijf (de vraag is dan natuurlijk of je je dan systeembeheerder moet noemen).[/quote:24bacd4c7a]

  Wat heeft een DB met systeembeheer of programmeren te maken.
  Om wat DB's te beheren heb je geen kennis van bepaalde programmeer/scriptingtalen nodig vind ik.
 • [quote:7ea06e933b]Ik zeg dus niet dat je zonder programmeerkennis geen systeembeheerder kan zijn, maar dat deze extra bagage wel een pluspunt is. [/quote:7ea06e933b]
  En dat was nou weer NIET de vraag. :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.