Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Trainingsboek op computer

Anoniem
teacher
8 antwoorden
 • Ik wilde graag mijn trainingsboek van het kanoen bijhouden op de computer.

  Nu wil ik dus dat ik een formulier kan invullen en dan op print of opslaan klikken. Dan word alles wat ik heb ingevuld uitgeprint of opgeslagen als een andere website.

  Het is eigenlijk een soort gastenboek alleen wil ik dat dit ook offline mogelijk is en het formulier moet anders. De datum, trainer, duur training, wat de training inhield en evt. opmerkingen.

  Wie kan mij vertellen hoe ik een formulier maak wat alleen ik op deze computer kan bekijken en zelf ikkanvullen en makkelijk uitteprinten is.
 • En dat formulier moet via de browser werken?
 • In ieder geval ervoor zorgen dat je Apache hebt geinstalleerd. Je kunt het dat doen met PHP, en het laten wegschrijven in een dat-bestand. Je kunt dan gewoon aan een formulierknop, een javascript-actie toevoegen als window.print().
 • Mijn bedoeling was inderdaad via een browser (IE).

  Dus als ik dat programma download kan ik via gewone javascripts een formulier maken, maar waar moet ik het naar toe laten schrijven ??

  Of verteld dat programma dat ??
 • Waar kan ik eigenlijk Apache downloaden ??
  En is het gratis ??

  (Kan je de URL geven)
 • www.apache.org

  En apache is open source, dus gratis :)

  Als eerste maak je gewoon een formulier in html, vervolgens kun je met PHP het hele zaakje in een txt/dat/whatever file schrijven.

  Nou alleen hopen dat je wat weet van php :)
 • Aangezien je IE gebruikt, neem ik aan dat je een versie van Windows gebruikt. Hier zit vaak (sinds XP Home niet meer) een webserver (IIS of PWS) bij.

  Deze kan je installeren bij Configuratiescherm -> Software -> Windows opties …

  De script-taal die je dan moet gaan programmeren is ASP … (of ASP.NET als je meteen met de laatste technieken aan de slag gaat).

  Het is niet verplicht om IIS te gebruiken, het is slechts een optie.
 • [quote:ff3c86794b="Sjaakie Helderhorst"]
  De script-taal die je dan [b:ff3c86794b]moet[/b:ff3c86794b] gaan programmeren is ASP … (of ASP.NET als je meteen met de laatste technieken aan de slag gaat).
  [/quote:ff3c86794b]

  Je [b:ff3c86794b]moet[/b:ff3c86794b] helemaal geen ASP of ASP .NET gebruiken ;)
  PHP werkt ook prima samen met IIS of PWS.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.