Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

(html) vreemd form-verzendprobleem

Anoniem
None
10 antwoorden
  • Hoi,
    Ik ben bezig een form te maken voor op mijn website maar op de een of andere manier krijg ik de gegevens niet binnen.
    De code ziet er zo uit:

    <FORM ACTION = "/cgi-bin/sendform.cgi" METHOD="POST">
    <table>
    <tr>
    <td><INPUT NAME="TO" TYPE ="hidden" VALUE="mailto: …@hotmail.com">[/size][/size]
    <INPUT TYPE ="HIDDEN" NAME="SUBJECT" VALUE="Vragenlijst"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td>What is your name?</td>
    <td><input type="text" name="question 1: "></td>
    </tr>
    <tr>
    <td>What is your age?</td>
    <td><input type="text" name="question 2: "></td>
    </tr>
    <tr>
    <td>What is your gender?</td>
    <td><input type="text" name="question 3: "></td>
    </tr>
    <tr>
    <td>Who are you in love with?</td>
    <td><input type="text" name="question 4: "></td>
    </tr>
    <tr>
    <td>What is his/her age?</td>
    <td><input type="text" name="question 5: "></td>
    </tr>
    <tr>
    <td><INPUT TYPE="submit" value="verzenden"></td>
    <td><INPUT TYPE="reset" value="wissen"></td>
    </tr>
    </table>
    </FORM>

    Dit is overigens slechts een voorbeeld, de echte vragen zijn anders.
    Zit de fout misschien in het feit dat ik een tabel gebruik, of zie ik iets anders over het hoofd??
  • Hoi pc_freak17,

    Ik denk dat het probleem in het name atttribute van je form fields zit.
    Probeer het eens zonder spaties en zonder niet alfanumerieke tekens.

    Dus ipv:
    [code:1:3d7ebbdd44]<input type="text" name="question 1: ">[/code:1:3d7ebbdd44]
    [code:1:3d7ebbdd44]<input type="text" name="question1">[/code:1:3d7ebbdd44]

    Als dit niet werkt probeer dan je form een name attribute te geven, en als het dan nog niet werk kiijk dan eens in je bin directory of er een help of readme file bij sendform.cgi zit.

    /E
  • Nee, dat helpt niet
    En in de bin-folder is ook geen helpfile te vinden
    Wie weet wat ik moet doen???
  • Is de mailto: protocol verklaring noodzkelijk?

    /E
  • ik gok ook dat het er zo uit moet zien:
    INPUT NAME="TO" TYPE ="hidden" VALUE="blabla@hotmail.com"

    move to…

    t.
  • Nee, ook dit heb ik veranderd maar hij doet het nog steeds niet.
    Kan het komen doordat de map /cgi-bin/sendform.cgi niet op de goede plek staat of niet aanwezig is????
  • Want ik heb namelijk op mijn eigen pc geen bestand dat sendform.cgi heet
    Deze opdracht heb ik alleen overgenomen van de hccnet helpdesk
  • Hallo, mensen
    Bedankt voor de hulp hij doet het nu
    Dus dit onderwerp kan wat mij betreft op slot
  • Wat was het dan? Dat cgi bestand?
  • Nee, het kwam doordat ik de site nog niet online had gezet en daardoor kon de verzendopdr ook niet anoniem verstuurd worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.