Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

SQL-query en Array's

Anoniem
Annie
1 antwoord
 • Hoi,
  Ik heb een formulier. In dit formulier kun je een rapport uitdraaien. Voor elk rapport kun je een tijdsperiode kiezen. Daarnaast kun je aangeven welke dagen in die periode je wilt hebben. Dus bijvoorbeeld ik kies de periode 1 jan - 1 maart, en vervolgens kies ik voor dinsdag. Dus wat ik uit de database wil hebben. Zijn alle data van dinsdagen in die periode. Ik ben al een heel eind. Zie de volgende code.

  [code:1:eb389dd221]
  If IsArray(arPeriode) Then
  For teller4 = 0 TO UBound(arPeriode)
  If teller4 = 0 AND strDag <> "" Then
  SQL_main = "SELECT * FROM TABEL WHERE "
  End If
  If trim(WeekDay(arPeriode(teller4))) = strDag Then
  SQL_main = SQL_main & "datum = #" & arPeriode(teller4) & "#"
  End If
  If teller4 < UBound(arPeriode) AND trim(WeekDay(arPeriode(teller4))) = strDag Then
  SQL_main = SQL_main & " OR "
  End If
  Next
  End If[/code:1:eb389dd221]
  In "arPeriode" zitten de datums van de periode (dus 1 jan - 1 maart). In "strDag" zit de dag van de week (bijv. zondag = 1). Met de functie WeekDay kijk ik of de juiste dag in die periode zit.. Maar ok, dan nu mijn probleem. Ik krijg op deze manier een ongeldige SQL query. Hij ziet er momenteel als volgt uit die query..:
  SELECT * FROM TABEL WHERE datum = #07/01/2003# OR datum = #7/8/2003# OR datum = #7/15/2003# OR datum = #7/22/2003# OR datum = #7/29/2003# OR
  Hij geeft dus 1 "OR" aan het einde teveel. Ik zit nu al veel te lang hierop te staren. Weten jullie welke waarschijnlijk domme fout ik maak? :-? Alvast bedankt voor jullie hulp!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord