Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

website beveiligen ZONDER script

Anoniem
None
32 antwoorden
 • Ik wil graag een deel van mijn website met een wachtwoord beveiligen, maar met de account die ik bij xs4all heb, ken ik geen eigen scripts gebruiken.

  Ik zoek naar een hele simpele manier, zonder script, om een pagina te beveiligen. Gewoon een wachtwoord moeten intikken, als als je het verkeerd intikt kom je er niet in.

  Zou iemand een voorbeelde kunnen maken? Want ik heb geen verstand van HTML…

  Alvast bedankt,
  taRiel
 • Gewoon de pagina('s)/directory die je wilt beveiligen tegen niemand vertellen.
  Nou ja, alleen tegen diegene waarvan je wilt dat ze de pagina('s) zien.
  De pagina is het wachtwoord :)
 • HTML is een markeer taal, en kan dus verder niets technisch doen.
  Financials tip is het beste. Maak er dan ook meteen ook iets als "http:/home.chello.nl/mijnaccount/ASdn33nX1X" van, lekker makkelijk te raden enzo.
 • Ik kan wel Java of PHP gebruiken, maar geen scripts waarbij je chmod commandos gebruikt. Kweet verder niet wat dat is, maar keb het ergens gelezen.

  Is het met PHP of JAVA wel mogenlijk?

  Gewoon heel simpel; als je het juiste woord in tikt en op de knop drukt word je doorverwezen naar de pagina, als je het verkeerde woord in tiks, gebeurt er helemaal niks.
 • Met PHP is het heel goed mogelijk om je webpagina te beveiligen. Er zijn zelfs zat kant en klare oplossingen te vinden. FF googlen en je vind wel wat.
 • [quote:4850bcc0c9="Sjoerd Boerhout"]Met PHP is het heel goed mogelijk om je webpagina te beveiligen. Er zijn zelfs zat kant en klare oplossingen te vinden. FF googlen en je vind wel wat.[/quote:4850bcc0c9]

  Ik dacht dat Tariel geen scripts op z'n server kon draaien. Dan kun je nog altijd Java gebruiken. Is nl. geen script. JavaScript zou ook nog kunnen, is nl. client-side. Gewoon het wachtwoord coderen om het op te slaan. Maar een beetje programmeur omzeilt zo'n scriptje in een handomdraai.
 • [quote:9718eb8819="Rynus Rein"][quote:9718eb8819="Sjoerd Boerhout"]Met PHP is het heel goed mogelijk om je webpagina te beveiligen.[/quote:9718eb8819]

  Ik dacht dat Tariel geen scripts op z'n server kon draaien.[/quote:9718eb8819]

  [quote:9718eb8819="Tariel"]Ik kan wel Java of PHP gebruiken, maar geen scripts waarbij je chmod commandos gebruikt. Kweet verder niet wat dat is, maar keb het ergens gelezen.

  Is het met PHP of JAVA wel mogenlijk? [/quote:9718eb8819]

  Hij zegt zelf dat PHP kan.. :wink:
 • [quote:4ee5678c44="Sjoerd Boerhout"][quote:4ee5678c44="Rynus Rein"][quote:4ee5678c44="Sjoerd Boerhout"]Met PHP is het heel goed mogelijk om je webpagina te beveiligen.[/quote:4ee5678c44]

  Ik dacht dat Tariel geen scripts op z'n server kon draaien.[/quote:4ee5678c44]

  [quote:4ee5678c44="Tariel"]Ik kan wel Java of PHP gebruiken, maar geen scripts waarbij je chmod commandos gebruikt. Kweet verder niet wat dat is, maar keb het ergens gelezen.

  Is het met PHP of JAVA wel mogenlijk? [/quote:4ee5678c44]

  Hij zegt zelf dat PHP kan.. :wink:[/quote:4ee5678c44]

  oeps :oops:
  maar toch:
  [quote:4ee5678c44="Tariel"]Ik wil graag een deel van mijn website met een wachtwoord beveiligen, maar met de account die ik bij xs4all heb, ken ik geen eigen scripts gebruiken.
  [/quote:4ee5678c44]
 • Als je geen hoge eisen stelt aan de beveiliging is een javascriptje waarmee een extensie .html wordt toegevoegd aan het ingetypte "wachtwoord" (de beveiligde pagina dus) een eenvoudige oplossing. Op hotscripts.com vind je zo'n scriptje ongetwijfeld.
  Met PHP is "HTTP authenticatie" de eenvoudigste oplossing. ff googlen dus.
 • XS4all draait waarschijnlijk wel Apache: zoek eens op .htaccess zou ik dan zeggen ;)
 • Die oplossing van Henkz is de meest lame die er bestaat! Ooit gehoord van broncode?
  Dat soort javascript dingen worden alleen gebruikt bij smut-prive pagina's van swingers..

  Ik weet niet of je Java wilt doen, (hebben we het dan over JSP of applets?)
  Mug, kanon… affijn.

  De tip van Bill is volgens mij de veiligste, correctste wijze waarop je het kunt afhandelen.
 • [quote:1002fcd7a0="SabineBos"]Die oplossing van Henkz is de meest lame die er bestaat! Ooit gehoord van broncode?
  [/quote:1002fcd7a0]
  Mja, met de broncode alleen ben je er natuurlijk niet. Henkz bedoelt dat het wachtwoord ook meteen de naam van de pagina is (bijv. Ykj23sH.html), dat maakt het al iets moeilijker (niet onmogelijk natuurlijk) om te achterhalen.
 • [quote:5b9811f98f="Annie"]Henkz bedoelt dat het wachtwoord ook meteen de naam van de pagina is (bijv. Ykj23sH.html), dat maakt het al iets moeilijker (niet onmogelijk natuurlijk) om te achterhalen.[/quote:5b9811f98f]
  en dan komt meneer de google robot langs de pagina en dan is die geindexeert in google de hele wereld kan het paginatje zien :-?
 • Dank je, Annie. Hoef ik daar zelf tenminste niet meer op in te gaan.
  Goed lezen blijft een kunst.
  [quote:3bced3e0ac="SabineBos"]smut-prive pagina's van swingers.[/quote:3bced3e0ac] Wat zijn dat? Heb je misschien een voorbeeldje? :wink:

  Maar zonder gekheid: ik meende uit de vraag van de topicstarter begrepen te hebben dat niet de veiligheid prioriteit had maar het gemak ("hele simpele manier"). Vandaar mijn aangedragen suggesties. Gebruik zelf overigens zo'n javascriptje niet, maar ken wel een aantal mensen die het naar volle tevredenheid gebruiken.
  Het hangt er dus maar vanaf waarvoor je het wil gebruiken en over welk kennis/vaardigheids-niveau je beschikt.
 • [quote:c199301a8e="jochem van de weerthof"]
  en dan komt meneer de google robot langs de pagina en dan is die geindexeert in google de hele wereld kan het paginatje zien :-?[/quote:c199301a8e]
  Ik heb dat eens even gecheckt met een site die op die manier 'beveiligd' is (en al heel lang online staat). De sterretje staan voor de naam van de site, het wachtwoord dus, inclusief de extensie.

  Uw zoekbewerking - ************ - heeft geen overeenkomstige documenten opgeleverd
  Geen resultaten voor "*********".

  Suggesties:
  - Zorg ervoor dat alle woorden goed gespeld zijn.
  - Probeer andere zoektermen.
  - Maak de zoektermen algemener.
  [/quote google]

  Ik zal niet beweren dat het dus een veilige manier is (die is er trouwens ook niet, hoogstens is er een meest veilige manier), maar daarom kan het nog wel bruikbaar zijn.
 • [quote:77f469b453="jochem van de weerthof"]
  en dan komt meneer de google robot langs de pagina en dan is die geindexeert in google de hele wereld kan het paginatje zien :-?[/quote:77f469b453]
  Ik zeg ook nergens dat het onmogelijk is om de pagina te achterhalen.
  [i:77f469b453]'Goed opgevoede' [/i:77f469b453]spiders luisteren btw naar een /robots.txt file wat je dus een hulpmiddel geeft om indexering tegen te gaan.

  Overigens is het voor een spider vrij lastig om een pagina te achterhalen waar niet naar gelinkt wordt vanuit een andere pagina, maar dat terzijde.
 • [quote:48c96f52eb="Annie"][quote:48c96f52eb="SabineBos"]Die oplossing van Henkz is de meest lame die er bestaat! Ooit gehoord van broncode?
  [/quote:48c96f52eb]
  Mja, met de broncode alleen ben je er natuurlijk niet. Henkz bedoelt dat het wachtwoord ook meteen de naam van de pagina is (bijv. Ykj23sH.html), dat maakt het al iets moeilijker (niet onmogelijk natuurlijk) om te achterhalen.[/quote:48c96f52eb]

  Als je de broncode hebt kun je de beveiliging ALTIJD achtyerhalen bij een JavaScript beveiliging
 • [quote:d61e99bfe5="Rynus Rein"]Als je de broncode hebt kun je de beveiliging ALTIJD achtyerhalen bij een JavaScript beveiliging[/quote:d61e99bfe5]
  Ook als het wachtwoord niet in de broncode staat? Ben toch wel benieuwd naar jouw "handomdraai"…
 • [quote:c53bcbe0f8="henkz"]Ook als het wachtwoord niet in de broncode staat?[/quote:c53bcbe0f8]Maar dat is dus onmogelijk, in het geval van een JavaScript beveiliging staat het wachtwoord per definitie in de broncode, want JavaScript is client-side. Hooguit kan het in een apart bestand staan, maar daar moet dan naar verwezen worden en is ook vrij makkelijk te achterhalen. Ik sluit me dan ook aan bij de bewering van Rynus Rein.

  - Bas
 • Als je bijv. dit doet:[code:1:1c44c31abe]function login()
  {
  var password = document.form.password.value;
  var location=password + ".html";
  this.location.href = location;
  }[/code:1:1c44c31abe]
  waarbij het "wachtwoord" (= paginanaam) ingevuld wordt in form(uliertje),
  waar zie jij dan het wachtwoord in de broncode?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.