Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

JavaScript/ASP en de querystring

Anoniem
Annie
1 antwoord
 • Goedemorgen,
  Ik heb de volgende situatie.. Ik heb een formulier met daarop een heel aantal velden. Er staat op dit formulier ook een DropDownListBox (DDLB) die je kunt selecteren. Zodra je deze hebt geselecteerd gaat deze nieuwe waarden ophalen uit de database. Als value van deze DDLB staat dan bijvoorbeeld:
  [code:1:4cde7bb863]
  <option value="location.href='storing.asp?Nr=<%= strStoringNummer%>&ValCombo1;=<%= rsRECORDSET1("Entiteitnummer")%>'"> <%= lcase(rsRECORDSET1("Omschrijving")) %></option>
  [/code:1:4cde7bb863]
  Wat hier interessant aan is, is "location.href=".. Met behulp van onderstaand javascriptje, gaat de pagina dan "refreshen" mbv het onChange event, met deze kunstmatige querystring.. Het javascriptje:
  [code:1:4cde7bb863]
  <script language="Javascript">
  function doSel(obj)
  {
  for (i = 0; i < obj.length; i++)
  if (obj[i].selected == true)
  eval(obj[i].value);
  }
  </script>
  [/code:1:4cde7bb863]
  Maar nu heb ik het volgende probleem.. Ik wil ook graag de reeds ingevulde velden meenemen. Want als een gebruiker nu een "gewoon" tekstveld invuld, en daarna op de DDLB klikt, dan is die waarde weer verdwenen. Nu zou ik dit oplossen, door die waarden mee te geven in een QueryString. Maar… helaas, er vind geen submit plaats, maar een kunstmatige refresh via het javascript. Mijn vraag is, hoe kan ik dit nu het beste oplossen? Zijn er nog andere trukjes die ik zou kunnen uithalen?
  Alvast bedankt!! :D

  Sander

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.