Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Computer detecteert het ADSL modem niet -TCP/IP probleem?

22 antwoorden
  • Een lang verhaal, maar dan hebben jullie meteen alle info, en ik ben ten einde raad: Ik heb een Ethernet kaart geinstalleerd, prima, niks aan de hand. Toen het zojuist gearriveerde ADSL modem (van KPN) aangesloten op mijn ISDN lijn en computer, prima, alle lichtjes in het modem branden en we hebben nog telefoon dus dat klopt ook. Toen met de CD rom het ADSL modem proberen te installeren. Gaat dus niet. Ik kreeg een scherm te zien dat hij het aan het deteceren is maar krijg daarna een error message dat het niet is gelukt. Ik heb Windows Me. Ik heb meer dan 1 uur het de tweede lijns helpdesk van KPN gebeld. Hij heeft mij het hele TCP IP protocol laten invullen, nog lukt het niet. Ik heb mijn ISDN Net card eruit gehaald en gedeinstalleerd. Ik heb de netwerk kaart eruit gehaald en opnieuw geinstalleerd. Niks helpt. De helpdesk had ook geen oplossingen meer en suggereerde dat ik nog kon proberen om windows opnieuw te installeren: daar heb ik dus helemaal geen zin in, heb ik een paar maanden geleden nog gedaan, kost me onwijs veel tijd en geen enkele garantie dat het dan wel goed gaat. Ik ben klaar om ADSL te vergeten en het modem retour te sturen. Ik denk dat het installeren van de ethernet kaart iets in mijn computer's netwerk protocollen in de war gooit: een aantal weken geleden had ik een progje voor video bewerking geinstalleerd. Opeens kon ik niet meer internetten:bleek dat het installeren van dit progje een en ander in mijn netwerk had toegevoegd waardoor mijn inbellen niet meer werkte. Toen alles gedeinstalleerd: nog steeds kon ik niet inbellen. Het enige dat hielp was Systeem herstel uitvoeren naar een punt voor de installatie van dat video progje. (en dat video progje dus maar vergeten). Het lijkt mij dus dat het installeren van die ethernet kaart net zoiets doet: want toen ik mijn ethernet kaart erin had gezet, en voordat ik begon met het installeren van het ADSL modem kon ik ook al niet meer met mijn ISDN verbinding inbellen. Zelfde soort probleem dus. Help me aub. Zou het opgelost zijn als ik een ADSL USB modem neem of communiceert dat ook via een netwerk TCP/IP protocol. Ik heb overigens geen netwerk, ik heb het over de settings in het netwerk icoontje. Ik heb gewoon een stand alone PC.
  • Het kan zijn dat je hele ip configuratie kaduuk is. Bepaalde dingen doen het wel en andere weer niet. Je zelf 'pingen' lukt wel, maar zodra je een ander station probeert te bereiken heb je een probleem. Dan werkt allen de volgende methode: De hele ip config weggooien en opnieuw installeren. Ik hoop dat je engels een beetje op orde is want dan kan je de volgende link gebruiken: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q286748 Volg de stappen wel in precies de goede volgorde anders werkt het niet. Ik was ook eigenwijs en dacht dat het anders kon, maar dan kan je rustig weer van voor af aan beginnen. Groet, Stofnest.
  • Dit zou het probleem wel eens kunnen zijn, maar al lezende begrijp ik dat ik morgen maar een dagje vrij moet nemen. Het lijkt me heel erg ingewikkeld, maar veel dank voor je reactie.
  • Ik heb nu alles geprobeerd maar het helpt allemaal niet. Er blijft een TCP/IP probleem. iemand nog suggesties voor ik ADSL terugstuur en er vanaf zie.
  • Ik heb overigens via winipcfg de settings bekeken ? Ethernet adapter info NDIS 5.0 driver Ad. adres 00.02.44.6E.CD.80 IP adres 10.0.0.150 Subnet masker 255.255.255.0 Standaard gateway 10.0.0.138 Host gegevens: Host naam: ADSL DNS servers 10.0.0.138 Knooppunt type: Broadcast Net BIOS omzetting gebruikt DNS is aangevinkt. Iemand enig idee? Hoort deze vraag hier of in een ander forum. Ik wacht op hulp.
  • Mijn gegevens (bij XS4ALL) zijn: Ethernet adapter info NDIS 5.0 driver Ad. adres 00-10-B5-46-6B IP adres 10.0.0.150 Subnet masker 255.255.255.0 Standaard gateway 10.0.0.138 Host gegevens: Host naam: login.xs4all.nl DNS servers 194.109.6.66 en 194.109.9.99 Knooppunt type: Broadcast Net BIOS omzetting gebruikt DNS is aangevinkt. Ik heb er verder geen benul van, maar het lijkt dat de Hostgegevens afwijken. Hopelijk hoor je wat van ienmand die er meer verstand van heeft. Ik heb trouwens nog 2 PPP Adapters geïnstalleerd staan. Bij welke provider zit je eigelijk?
  • Ik zit bij Planet en heb ADSL via KPN.
  • Als je in apparaatbeheer geen foutmelding bij je Ethernet Adapter krijgt lijkt me je ethernetkaart in orde. [size=9:539b5baafa]Start > Instellingen > Configuratiescherm > Systeem > Apparaatbeheer > Netwerkadapters[/size:539b5baafa] Weet je zeker dat je aansluitkabels goed zijn en goed zijn aangesloten? Heb je een SpeedTouch™ 510i modem of een ander model en de bijbehorende software? [size=9:539b5baafa](KPN levert volgens hun [url=http://www.kpnadsl.nl/support/index_eth.html]website[/url] sinds 01-12-2003 een ander modem)[/size:539b5baafa]
  • Ik heb inderdaad het speedtouch 510i modem
  • Je heb wel een goed IP, namelijk 10.0.0.150 en ook de gateway staat gewoon goed 10.0.0.138 Dus ik denk wel dat je IP configuratie prima werkt. Over die Hostname, dat is een instelling in de Router, evenals de DNS servers die hij gebruikt. Pas als je in je router het configuratie profiel hebt ingesteld zal dat veranderen (afhankelijk van de gebruikte provider), de instelling die je nu ziet werkt ook gewoon prima. Als je internet explorer start en dan intypt : 10.0.0.138 Krijg je dan het inlogscherm van de router te zien? Krijg je dat niet dan zit er inderdaad nogsteeds iets fout. Krijg je dat wel dan zal ik weer verder gaan met het vervolg.
  • Dan krijg ik page not found
  • ehm... misschien een stomme vraag, maar is je netwerkkaart wel goed? En, heb je misschien andere (nieuwere/betere) drivers nodig? Probeer dat eens (voordat je overstapt naar xp :) ) t.
  • mijn netwerk kaart lijkt me goed. geen foutmeldingen na het installeren. Drivers??? Geen idee wat je daarmee bedoelt. Hoe check ik dat.
  • [quote:6e16fc5b8a="hard27"]Drivers??? Hoe check ik dat.[/quote:6e16fc5b8a]Meestal gewoon op de site van de fabrikant van je netwerkkaart. [size=9:6e16fc5b8a](Je hebt toch wel al software geïnstalleerd voor je Ethernet kaart? Daar zitten misschien oude drivers bij)[/size:6e16fc5b8a]
  • [quote:7e12688c5d="hard27"]Dan krijg ik page not found[/quote:7e12688c5d] Heb je wel internet explorer ingestelt op dat je contact maakt via een LAN verbinding met internet.
  • ik hoefde geen software ti installeren voor de netwerk kaart: windows detecteerde hem vanzelf en anstalleerde hem zonder dat ik de floppy nodig had. internetverbinding via LAN moet ik even checken als ik weer bij mijn compu ben.
  • [quote:7f082235b0="hard27"]ik hoefde geen software ti installeren voor de netwerk kaart: windows detecteerde hem vanzelf en anstalleerde hem zonder dat ik de floppy nodig had. [/quote:7f082235b0] Probeer anders stiekum tóch even een nieuwere/betere driver te krijgen... t.
  • [quote:538224e86f="hard27"] 1) Help me aub. Zou het opgelost zijn als ik een ADSL USB modem neem of communiceert dat ook via een netwerk TCP/IP protocol. 2) Ik heb gewoon een stand alone PC.[/quote:538224e86f] [b:538224e86f][1][/b:538224e86f] Aller eerste heeft de 510i 3 lampje boven op. Power, Link en DSL Zijn icoontjes voor Offbutton, Soort antenne en een Apenstaartje. Die antenne (netwerk) moet iig branden. En op je NIC moet ook een link indicator aan zijn. Dit lijkt erop dat er een link is tussen het modem en de PC (nic) ALs dit goed is dan verder.. De modem die je hebt heeft standaard een DHCP server in zicht. Het enige wat de setup doet is een IP toekennen aan je bestaande TCP/IP protocol. IP nummer en Subnet (10.0.0.150/16) zoiets Als er ook maar iets niet goed is failed deze setup. Omdat de modem vanaf fabrieks instellingen 10.0.0.138 heeft. Is deze als je handmatig een IP instelt. Bijvoorbeeld 10.0.0.101 Subnetmask 255.255.255.0 Te pingen. Start -> Uitvoeren -> cmd <enter> ping 10.0.0.138 Als je geen reply krijgt is er dus iets niet goed, het zij met je modem dan wel met de netwerk kaart. Wat je zou kunnen doen is je netwerk onderdelen even deinstalleren. Gewoon alles weg doen. Dat opnieuwe installeren. Als dat echt niet werk (boven genoemde stappen) dan even de netwerk kaart in ander slot en een totaal andere nic proberen. Een USB modem is niet de oplossing. (Denk ik) advies. [b:538224e86f][2][/b:538224e86f]Als je de boven genoemde situatie beschrijft kan je wel degelijk een netwerk maken, je hebt al een netwerk als je de modem aan de pc aansluit. (theoretisch) Succes
  • Hoi, Beschouw mij niet als een kenner, maar iemand die ook al met het modem onder z´n arm op weg was naar KPN !! Ik wil even terug naar jouw opmerking : " Page not found " !! Dat overkwam en overkomt mij nog regelmatig. [b:eb02baf656]Oplossing:[/b:eb02baf656] alles uitzetten- dan éérst het modem aan en dan computer opstarten - Neem rustig even de tijd en open dan pas Internet via je browser. Dat is bij mij de remedie gebleken, dus wie weet !!! verder heb ik óók het configuratiescherm "Netwerkverbindingen" moeten aanpassen. En kijk ook via "deze computer" via Eigenschappen naar Apparaatbeheer in Netwerkadapters - of jouw ethernetkaart goed wordt weergegeven - overtuig je van de juiste stuurprogramma´s - en er mogen géén gele vraagtekens in voorkomen. succes Henk
  • Ik schop dit item eventjes omhoog. ik zie in dit topic de 'page not found' melding. In combinatie met Windows 98/ME is het probleem dat er geen internet verbinding wordt gemaakt. Ik denk dat henk80 gelijk heeft. Ik werk op dit moment met een W98 laptop bij mijn broer, en ja, mijn computer krijgt de internet verbinding niet geopend. Even gepraat met mijn broer, die bevestigt mijn verhaal. Hij vertelde me dat hij met Windows XP de verbinding wel geopend kreeg. Dus even een XP systeem aangezet. Vervolgens werkt mijn laptop via zijn netwerk en kan ik op dit forum komen. Kennelijk moet er in Windows (98?) nog iets extra's gebeuren om contact te krijgen met de buitenwereld als gebruik wordt gemaat van een 510 modem. Zelf heb ik thuis een oud ADSL modem in combinatie met een Sitecom router. Ik ben dus niet bekend met de procedures voor het 510 modem/router. Het is in ieder geval een aandachtspunt. In ieder geval heb ik weer wat geleerd. Hopelijk bestaat er gewoon een praktische en makkelijke oplossing zonder dat er een WIndows XP systeem in de buurt staat en zonder dat de modem (die in de meterkast staat) uit/aan gezet moet worden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.