Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Audiogesprek in Messenger lukt niet

7 antwoorden
  • Ik maak gebruik van Messenger 6.1 om te chattten met vrienden en familie. Met de optie “Een adiogeprek starten” kun je echter ook met elkaar praten. Bij de anderen werkt dit uitstekend, maar op mijn computer lukt het niet. Ik heb alles nagekeken en ook de Wizard Adio Afstellen in Messenger doorlopen, dit was allemaal in orde. Als ik een poging doe om een gesprek te voeren lukt dit dus niet en na enige tijd wordt de audioverbinding verbroken. Wie weet raad? Op de PC werk ik met W98SE
  • Welk besturingsysteem hebben de systemen waar het wel mee lukt? Want je kan dit geloof ik alleen doen als je op beide computers windows xp heb staan. Maar dit weet ik niet helemaal zeker.
  • Zit je achter een router of adsl modem? Dan moet je misschien wat poorten open zetten... (zo ja, even vermelden wat voor router/modem je hebt, dan zal iemand misschien kunnen uitleggen hoe je de poorten open zet) De volgende poorten zijn nodig: [quote:03643f4440]Ports 6891-6900 enable File send, Port 6901 is for voice communications Allows Voice, PC to Phone, Messages, and Full File transfer capabilities. IN TCP 6891 - 6900 IN TCP 1863 IN UDP 1863 IN UDP 5190 IN UDP 6901 IN TCP 6901[/quote:03643f4440] Kan je wel bestanden verzenden? EDIT: het zou ook aan je firewall kunnen liggen... Gebruik je die?
  • Naar aanleiding van de antwoorden, nog wat gegevens: De anderen gebruiken XP, ik dus Windows 98SE. Ik gebruik een router (Draytek Vigor 2200USB). De Firewall heb ik uitgezet, dit gaf geen resultaat. Bestanden versturen via Messenger lukt wel!
  • Ik heb ff gegoogled, en het schijnt dat een Firmware update misschien wel kan helpen... Die kan je [url=http://www.draytek.com.tw/english/support/download/Vigor2200usb.php]hier[/url] downloaden...
  • Zoals al eerder is vermeld, is waarschijnlijk je Win98SE de restrictie, omdat die dat niet ondersteunt. Bovendien kan een firewall/router een en ander blokkeren. Krijg je geen melding dat je besturingssysteem de actie niet ondesteunt? Succes.
  • hier ook w98se.. en die mogelijkheid werkt bij mij wel. Ik denk dus ook dat je even de eerdere tip over de poorten (en port forwardings!) van de draytek moet uitvoeren. t.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.