Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Domein registreren en e-mailadres

Wisja
19 antwoorden
 • Ik ben van plan een domeinnaam te registreren, maar dan zonder hosting. Kan ik dan toch gebruik maken van bijvoorbeeld info@mijndomein.nl?
 • Als je zelf een mailserver hebt draaien, kun je inderdaad een MX-record in de DNS (laten) zetten. Een MX-record bepaalt waar de mail naartoe gestuurd wordt.
 • De meeste hosters bieden ook een redirect aan voor je mail.


  t.
 • Bij mijn weten kun je een .nl domein alleen laten hosten bij een bij de SIDN aangesloten Nederlandse provider. Men biedt hiervoor wel speciale forwarding paketten aan. Een .com domein is eenvoudiger. Die laat je gewoon bij een registrar registreren. Negen van de tien bieden gratis forwarding aan voor zowel homepage als e-mail.
 • Sommige hosters bieden ook zogenaamde 'mail only' pakketten aan. Geen hosting maar wel email in combinatie met een domeinnaam.
 • inderdaad, je zou bij www.internetten.nl kunnen kijken en daar kun je aangeven dat je een mail only pakket zou willen hebben.
 • Bij welk bedrijf kan ik het beste zijn? Via sites zoals internetten.nl krijg ik zoveel resultaten. Ik wil graag gewoon een domein registereren en alles, inclusief e-mail forwarden
  edirecten. Heeft iemand hier ervaring mee? En wat raden jullie mij aan?

  Bedankt
 • [quote:ffc227d524="gerben"]Bij mijn weten kun je een .nl domein alleen laten hosten bij een bij de SIDN aangesloten Nederlandse provider. Men biedt hiervoor wel speciale forwarding paketten aan. Een .com domein is eenvoudiger. Die laat je gewoon bij een registrar registreren. Negen van de tien bieden gratis forwarding aan voor zowel homepage als e-mail.[/quote:ffc227d524]

  wat is zo'n registrar dan? waar kan je dat doen?
 • ff zoeken op webhosting op google en je vind er 10.000 die registrar denken te zijn (althans jou dat naampje kunnen leveren)
 • [quote:a5d06181cf="SpaRood"]Bij welk bedrijf kan ik het beste zijn? Via sites zoals internetten.nl krijg ik zoveel resultaten. Ik wil graag gewoon een domein registereren en alles, inclusief e-mail forwarden
  edirecten. Heeft iemand hier ervaring mee? En wat raden jullie mij aan? Bedankt[/quote:a5d06181cf]

  Ik heb zelf erg goede ervaringen met ashosting en bhosted. Bij die eerste heb ik sites staan sinds 2000 en bij bhosted.nl sinds 'n jaar. Bhosted is vooral erg goedkoop en snel en goeie service.
  Qua snelheid:
  ashosting: www.filmhuisgouda.nl
  bhosted: www.vanheusden.com
  Zoals je zult merken ontlopen ze elkaar niet.
 • ik doe zaken met vip internet (NL). ben erg tevreden over ze. als ik een vraag stel heb ik binnen een dag antwoord. i luv them. :lol:

  d.
 • [quote:366b199a12="Dilbert"]ik doe zaken met vip internet (NL). ben erg tevreden over ze. als ik een vraag stel heb ik binnen een dag antwoord. i luv them. :lol:

  d.[/quote:366b199a12]

  Dan ben je echt 1 van de weinigen.
  Domeinkapers zijn het, lees de reacties op sommige forums maar eens.
  Super duur en slechte service!
 • wist ik niet. gaat helemaal langs mij heen. en duur vind ik ze niet. ik ben 20,- euro per jaar kwijt aan mijn domein. ik heb een forwarding pakket. misschien dat mensen het hostingpakket duur vinden.

  d.
 • [quote:8002e12499="Dilbert"]wist ik niet. gaat helemaal langs mij heen. en duur vind ik ze niet. ik ben 20,- euro per jaar kwijt aan mijn domein. ik heb een forwarding pakket. misschien dat mensen het hostingpakket duur vinden.

  d.[/quote:8002e12499]

  Inderdaad, als je alleen een domein hebt dan kan er weinig tot niets fout gaan….
  Hosting zie ik de meeste klachten over….
 • [quote:d74a08783a="pcguy"]wat is zo'n registrar dan? waar kan je dat doen?[/quote:d74a08783a]
  Ik heb mij domein geregistreerd bij Godaddy, bevalt me goed. Ze bieden de genoemde forwarding opties zonder extra kosten bij de registratie.

  http://www.godaddy.com/gdshop/default.asp?e=com

  Kijk bij het kopje FREE rechtsboven.
 • [quote:a0ee332b43="SpaRood"]Ik ben van plan een domeinnaam te registreren, maar dan zonder hosting. Kan ik dan toch gebruik maken van bijvoorbeeld info@mijndomein.nl?[/quote:a0ee332b43]

  ik heb goede ervaringen met alsypro
  www.alsypro.nl
  Geen hosting wel een email adres met eigen domein. Ze registreren de domein voor jou en geven je een email adres onder je eigen domein. Je betaald alleen voor de domein. Geen setup kosten geen hosting kosten. Wil je later toch op je domein gaan met een website dan is het bij hun binnen een dag geregeld.
 • [quote:5e56d8e8c8="the dove"][quote:5e56d8e8c8="SpaRood"]Ik ben van plan een domeinnaam te registreren, maar dan zonder hosting. Kan ik dan toch gebruik maken van bijvoorbeeld info@mijndomein.nl?[/quote:5e56d8e8c8]

  ik heb goede ervaringen met alsypro
  www.alsypro.nl
  Geen hosting wel een email adres met eigen domein. Ze registreren de domein voor jou en geven je een email adres onder je eigen domein. Je betaald alleen voor de domein. Geen setup kosten geen hosting kosten. Wil je later toch op je domein gaan met een website dan is het bij hun binnen een dag geregeld.[/quote:5e56d8e8c8]

  Wat is dan de exacte prijs, want die kan ik zo niet vinden op hun website (deze ziet er overigens wel heel slecht en onprofessioneel uit).
 • Kijk even bij prijzen. Iets naar beneden tarief lijst registratie.
 • [quote:2a7d0653cb]Domeinkapers zijn het, lees de reacties op sommige forums maar eens.
  Super duur en slechte service![/quote:2a7d0653cb]

  Is ook mijn ervaring met hun….

  [quote:2a7d0653cb]Kijk even bij prijzen. Iets naar beneden tarief lijst registratie.[/quote:2a7d0653cb]
  36 E voor een NL-Domeinnaam per jaar?
  Wel aan de dure kant eerlijk gezecht.

  MvG,
  Marcel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.