Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

UPC/Chello - Modem vervangen

None
5 antwoorden
 • UPC heeft aangekondigd dat binnenkort ons kabelmodem wordt vervangen. Zitten we niet op te wachten, maar als dat nodig is voor snelheidsverhoging moet het maar.

  Alleen… UPC inschattend zal er vast wel een addertje (of adder!) onder het gras zitten.
  Maar wát?
  Ik ben in elk geval bang dat het na de vervanging niet meer mogelijk zal zijn om het modem - via een router - met meerdere computers te delen, of dat dat te zijner tijd alsnog onmogelijk wordt gemaakt.
  Heeft iemand hier al ervaring mee?

  Groeten,
  -Kees
 • Beste Kees,

  Wees gerust voor deze modem-swap.
  Inmiddels is er bij mij en bij een aantal kenissen de modem al vervangen zonder problemen.

  Een router of op een andere manier het internet delen blijft overigens gewoon mogelijk. Zou eingelijk niet weten waarom het niet meer mogelijk zou kunnen zijn….?

  Groeten,
  Marcel.
 • OK,

  Bedankt Marcel - dat scheelt weer een zorg.

  Groeten,
  -Kees
 • Ik heb hem ook helaas laten vervangen. :evil: Doordat het modem minder vermogen heeft om de verbinding te onderhouden als de Terayon heb ik alleen maar slechte ervaringen, zoals een modem die zich ophing etc.
  Ben nu maar overgegaan naar ADSL. 8)

  PS. Dit verhaaltje is hoofdzakelijk interressant voor mensen die hun kabel-einddoos (waar de kabel het huis binnenkomt) vervangen hebben door een koppeldoos, zodat ik maar met 1 kabel door het huis gaat tbv mijn radio en TV. Een (schijnbaar) goede oplossing is een zgn. 1-gats doorkoppelsysteem. Heb hierover een bel horen luiden maar snap die klepel nog steeds niet.
  Het blijkt dat deze (koppeldoos) zoveel demping op de aansluiting geeft dat hierdoor problemen ontstaan (mijn afstand naar de koppel-kast is zo'n 25 meter)
 • Beetje laat, maar toch.
  Met een nieuw modem kun je gewoon een router gebruiken.
  Lees op de site/forum van Chell[b:c7f67b6104]oo[/b:c7f67b6104]-underground hoe dat gaat.
  Wel is het zo, dat UPC nu met het nieuwe modem je snelheid kan afknijpen, als je te veel download.
  UPC hanteert FUP, fair use policy, in de praktijk is dat 40 gig. in de maand.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.