Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Snelheid kabel

Amateur
8 antwoorden
 • Men zegt dat de snelheid bij kabelinternet tegenwoordig niet meer beïnvloed wordt door het aantal gebruikers op de kabel.
  Is dat inderdaad bevestigd in onafhankelijk onderzoek?

  En hoe zit het wanneer je behalve internet ook digitale TV via de kabel (casema) hebt? Kan dat ten koste gaan van de snelheid of kwaliteit?

  Bij voorbaat dank
 • [quote:f6c89e02a2="Amateur"]En hoe zit het wanneer je behalve internet ook digitale TV via de kabel (casema) hebt? Kan dat ten koste gaan van de snelheid of kwaliteit? [/quote:f6c89e02a2]
  Bij Casema heb ik zulke slechte ervaringen met kabelinternet, dat in mijn ogen niks meer ten koste van de kwaliteit kan zijn.

  Mijn buurman heeft nog kabelinternet bij Casema (Utrecht) en hij heeft nog steeds last van zeer schommelende snelheden. In de avonduren is het stukken langzamer dan overdag. Het lijkt er dus op dat je snelheid nog steeds afhankelijk is van het aantal gebruikers.
 • Wij hebben hier quicknet, en ik moet zeggen dat ik altijd mijn max snelheid haal.

  Niet altijd waar dus.
 • [quote:e757f553a5="Amateur"]Men zegt dat de snelheid bij kabelinternet tegenwoordig niet meer beïnvloed wordt door het aantal gebruikers op de kabel.
  Is dat inderdaad bevestigd in onafhankelijk onderzoek?
  [/quote:e757f553a5]
  Dit wordt bevestigd door de monteurs. Maar hier moet worden vermeld dat dit per grotere wijcentrale geld en dat een hoeveelheid van een man of 1000 (volgens hun) niet veel zal uitmaken, maar dat is m.i. ook afhankelijk van de soort data die getransporteerd wordt. Als 1000 man staan te ftp-en of gewoon zitten te browsen.
  [quote:e757f553a5]En hoe zit het wanneer je behalve internet ook digitale TV via de kabel (casema) hebt? Kan dat ten koste gaan van de snelheid of kwaliteit?[/quote:e757f553a5]
  Ik denk het niet, daar dit elders (qua frequentie) verwerkt zit.
 • Ik zit Bij Chello in Almere. De snelheden schommelen iets maar niet veel. Ik haal met mijn plus ongeveer 1megabyte ps. Mijn upload liget gemiddelt boven de 100 kbps. Ook de eigen pc kan invloed hebben op de snelheid die je haalt. Goede instellingen zijn dus wel belangrijk.
 • Ik heb (toch) Casema Midi aangeschaft, met een Motorala kabelmodem. De maximale snelheid zou nu 512/128 kbits/s moeten zijn en voor 31 maart 850/260 kbits/s moeten worden.
  Bij het downloaden van grote bestanden - op verschillende tijdstippen - is de snelheid vrijwel constant 63-64 kByte/s. Daar ben ik zeer tevreden over.

  Een paar dingen snap ik niet.

  Bij de "Status van LAN-verbinding" staat bij "Verbinding" een snelheid van 100,0 Mbps aangegeven.

  Bij "Activiteit" is het getal van de "Verzonden pakketten" consequent hoger dan dat van de "Ontvangen pakketten". Terwijl ik bijna alleen maar pagina's bekijk.

  Kan iemand uitleggen hoe dit zit?
 • Die 100 Mbps slaat alleen op de netwerkkaart, en de verbinding die je met het modem hebt. Niet op de werkelijke datasnelheid.

  Die andere kan ik zo niet verklaren. Misschien dat je een slechte kwaliteit kabel naar je modem hebt, waardoor er veel storing optreedt? Zo'n kabeltje kost een paar euro, zou je dus even kunnen vervangen.
 • is inderdaag wel waar.

  Ik werk zelf bij @home dus weet hoe het daar gaat.

  Je zit met zijn allen op een bepaalde kast ligt aan type modem
  Hcx'en en UBR'en die zijn weer per woonplaats verdeeld bv
  Hengelo kent 8 ubr's elke ubr is weer verdeeld in een upstream line.

  bv Hengelo Ubr 8 u 4

  Als op die bepaalde lijn teveel mensen zitten is je snelheid lager!
  Echter zal een ISP zorgen dat dat nooit gebeurd.
  Wat wel zo kan zijn is dat er iemand de complete bandbreedte pakt door bv d8 en nacht torrent e.d aan te hebben.
  Dan kan je bellen na je ISP en dan word dat uitgezocht.

  Verder raad ik je aan in geval van dat je de snelheid niet haalt neem altijd contact op met je ISP die hebben daar namelijk procedures voor.

  succes
  Daniel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.