Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Op twee computers Outlook Express, hoe verbind ik die?

sjouwer
6 antwoorden
 • Hallo,

  Weet iemand of het mogelijk is om de berichten die je op de ene computer verzendt, ook op de andere computer zichtbaar te krijgen in Outlook Express? Ofwel, kun je Outlook op een of andere manier delen met een andere computer in een netwerk?
 • Je zou kunnen proberen om de dbx-bestanden op een server / gedeelde folder te plaatsen. En daarna op elke pc in OE aangeven waar deze de bestanden kan vinden (Tools -> Options -> Maintenance -> Store Folder).

  Volgens mij is het niet mogelijk om dan tegelijkertijd beide OE's open te zetten, ivm locking van de bestanden.
 • Het eenvoudigst lijkt mij om de berichten, die je verzendt ook BCC naar jezelf te sturen. Het bericht komt dan ook op de andere computer…
 • [quote:f8e9953992="Chris Kruidenier"]Het eenvoudigst lijkt mij om de berichten, die je verzendt ook BCC naar jezelf te sturen. Het bericht komt dan ook op de andere computer…[/quote:f8e9953992]

  Goeie tip.
 • [quote:ebfa26177a="meneer_ed"]Je zou kunnen proberen om de dbx-bestanden op een server / gedeelde folder te plaatsen. En daarna op elke pc in OE aangeven waar deze de bestanden kan vinden (Tools -> Options -> Maintenance -> Store Folder).

  Volgens mij is het niet mogelijk om dan tegelijkertijd beide OE's open te zetten, ivm locking van de bestanden.[/quote:ebfa26177a]

  Wat zijn dbx-bestanden?
 • Outlook Express slaat alle berichten op in dbx-bestanden. In de directory "C:\Documents and Settings\<gebruikersnaam>\Local Settings\Application Data\Identities\<lange code>\Microsoft\Outlook Express" een aantal van deze bestanden. Zoals bijvoorbeeld "Inbox.dbx".
  In mijn vorige post heb ik uitgelegd hoe je achter de juiste locatie kunt komen. Als je alle bestanden die in deze directory in een gedeelde directory plaatst, kun je dus op verschillende computers deze gedeelde directory als opslagplaats voor Outlook Express aangeven.
  Zoals ik ook al zei, weet ik niet of je dan gelijktijdig meerdere instanties van Outlook Express kunt openen. Maar dat is een kwestie van proberen, denk ik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.