Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Outlook Web Access en Outlook Express

psychonetics
10 antwoorden
 • Hey,

  ik studeer aan de VU en heb daar een webmail gekregen. Omdat ik zo onderhand omkom in de emailadressen, wil ik ze allemaal in 1x kunnen checken. Zeker omdat de VU belangrijke mail stuurt naar dat adres, en ik nogal eens last heb van geheugenverlies :wink:

  Het is mij echter nog niet gelukt om de mail die ik binnen krijg in Outlook Web Access (OWA) ook in Outlook Express binnen te halen, terwijl het mij toch mogelijk moet lijken (als leek dan).

  Mijn vraag dan ook: kan iemand mij vertellen hoe ik Express zo moet instellen dat ik de mail kan ophalen, als dat überhaupt al kan? Ik heb geen POP of IMAP kunnen achterhalen van de OWA. Het enige adres wat ik in de bron van een mailtje naar mezelf kan vinden is vurechten2.rechten.vu.nl [130.37.120.4], maar als ik op dat adres of IP ping krijg ik een time-out.

  Als er nog verdere info nodig is, dan hoor ik dat graag. Aangezien ik niet zoveel weet van de technische kant van email en al helemaal niet van Microsoft's Express of OWA weet ik welke informatie nodig is :oops:
 • Je hebt hiervoor de mailservergegevens nodig, gewoonlijk pop3 voor ontvangen en smtp voor versturen.
  Sommige mailservers (zoals Hotmail) werken echter niet met een pop3-server, maar met een http-server, doorgaans zoiets als http://webmail.jouwserver.nl
  Is dat hier ook het geval (kan ik niet beoordelen), dan kun je dat adres even noteren als je via webmail inlogt.
  Daarna kun je in Outlook Express een nieuwe account aanmaken, en bij servertype http in plaats van pop3 te kiezen.
 • Ik meen dat de VU mail met http[b:b4d14385f7]s[/b:b4d14385f7]:// werkt. Kan je dat dan ook invullen in Outlook Express of gaat dat niet op?

  Volgens mij heeft de VU geen POP server (voor zover ik weet, enig idee hoe ik dat kan achterhalen?). SMTP server weet ik niet.
 • Eén van mijn accounts (hccnet) heeft via webmail ook een http[b:25bf8e176e]s[/b:25bf8e176e]:// adres, en daar lukt het mij via Outlook Express alleen met de pop3-server. Is bij jou geen pop3-server beschikbaar? Anders gewoon uitproberen met die http[b:25bf8e176e]s[/b:25bf8e176e]://, je merkt vanzelf of het wel of niet lukt. Zijn er geen anderen bij de VU bij wie je ervaringen kan vragen?
  Ik ben benieuwd.
 • Outlook Web Access is een onderdeel van Microsoft Exchange Server. Deze biedt uiteraard ook de mogelijkheid om door middel van POP3 of IMAP de mail op te halen, maar het is nog maar de vraag of:
  - Punt 1: POP3, of IMAP enabled is op de Exchange server. Bij Exchange 2000 is dit standaard wel en bij Exchange 2003 standaard niet het geval)
  - Punt 2: Poort 110 (voor POP3) of poort 143 (voor IMAP) wel open staat.

  De VU heeft vast wel een IT-afdeling. Vraag deze mensen naar de mogelijkheden. Het is niet mogelijk om door middel van een HTTP-account in Outlook Express de mail op te halen vanaf een OWA-server.
 • Om het topic af te sluiten:

  POP is bij de VU kennelijk niet enabled. Heb het nagevraagd bij de IT-afdeling. Wel raar op zich, omdat ze bij de UU wel POP enabled hebben, en ik vind het wel makkelijk om alles op 1 account binnen te krijgen!

  https werkt niet (http heb ik niet geprobeerd, aangezien ik het adres direct heb gecopy-paste).

  Maar ja, ziet er naar uit dat ik toch maar van dat irritante Web Access gebruik moet blijven maken :cry:
 • Moet je, als je op het VU netwerk bent ingelogd, ook gebruik maken van Webmail? Of heb je daar de beschikking over Outlook?
  Want dan zou je een regel kunnen maken die alle mail doorstuurt naar je andere adres(sen). Via de webinterface kan dat (volgens mij) niet.
 • In Exchange 2003 zit Outlook Web Access met veel meer mogelijkheden dan zijn voorgangers. OWA van Exchange 2003 is bijna gelijk aan een volwaardige Outlook client. Je kan er dus ook regels en dergelijke in aanmaken. Bij OWA van Exchange 5.5 en 2000 kon dat inderdaad nog niet.
 • Hmm..hoe weet ik welke Exchange ze gebruiken? En als ze 2003 gebruiken, waar en welke regel moet ik dan aanmaken (of is dat gewoon een forward (die ik overigens niet heb kunnen vinden in OWA))?

  Ik zit niet zo vaak op de VU, maar ik geloof dat ze daar inderdaad Outlook en Outlook Express kunnen gebruiken.
 • De verschillen:

  Dit is OWA van Exchange 2000 (versie 5.5 heeft hele kleine verschillen):
  [img:86c09d9cbc]http://www.leocarla.net/owa2000.jpg[/img:86c09d9cbc]

  Dit is OWA van Exchange 2003:
  [img:86c09d9cbc]http://www.leocarla.net/owa2003.jpg[/img:86c09d9cbc]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.