Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Soepel overschakelen op andere e-mailaccount

None
5 antwoorden
 • Hallo,

  In de tijd dat ik nog Windows 98 had, had ik met Outlook de mogelijkheid om bij het versturen van berichten, te kiezen tussen mijn hoofdidentiteit of een andere e-mailaccount, ik hoefde alleen maar in de balk boven het bericht de juiste account te selecteren en het bericht werd verstuurd onder die naam.

  Maar nadat ik overgegaan met op Windows XP en een nieuwe computer heb, heb ik die mogelijkheid in Outlook niet meer. Als ik wil overschakelen op een andere account, moet ik naar 'bestand', 'beheer identiteiten' etc etc.

  Hoe krijg ik het zoals eerst?
 • Via identiteiten krijg je aparte omgevingen met hun eigen mappen en e-mail accounts. Als je bij het verzenden wilt kunnen kiezen uit meerdere afzenders moeten die e-mail accounts binnen de huidige identiteit bestaan. Het makkelijkst is om alles in één identiteit te zetten.

  Als je toch meerdere identiteiten wilt houden, dan kun je bijvoorbeeld in de omgeving van de hoofdidentiteit ook het e-mail account van de andere identiteit zetten. Door 'account opnemen bij berichtverzending en synchronisatie' uit te vinken, voorkom je dat bij F5 mail voor dit andere account wordt binnengehaald. Je kunt eventueel ook de pop3 server (voor inkomende mail) weghalen en alleen een smtp server (voor uitgaande mail) definiëren. Het nadeel van deze oplossing is dat verzonden berichten voor het andere account in de map 'verzonden items' van de hoofdidentiteit komt.
 • [quote:7f1921c109="Marcel Fritschy"]Via identiteiten krijg je aparte omgevingen met hun eigen mappen en e-mail accounts. Als je bij het verzenden wilt kunnen kiezen uit meerdere afzenders moeten die e-mail accounts binnen de huidige identiteit bestaan. Het makkelijkst is om alles in één identiteit te zetten.[/quote:7f1921c109]

  Hoe doe je dat?

  [quote:7f1921c109="Marcel Fritschy"]Als je toch meerdere identiteiten wilt houden, dan kun je bijvoorbeeld in de omgeving van de hoofdidentiteit ook het e-mail account van de andere identiteit zetten. [/quote:7f1921c109]

  En hoe doe je dat?
 • Check de help in outlook express even of zoek anders via google even naar info over het werken met identiteiten.
 • Het is gelukt. Maar ik moest het niet bij 'Identiteiten' zoeken, maar bij toevoegen internet-account.

  Als iemand hetzelfde probleem heeft:
  Kies in Outlook 'Extra', dan 'Accounts' en dan 'Toevoegen'. Typ de naam in van je andere identiteit en maak de wizard af.

  Daarna krijg je, als je een bericht verstuurt, in de balk erboven de mogelijkheid om te kiezen tussen je hoofdidentiteit of je andere identiteit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.