Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Uitgaande email controle, is dat mogelijk?

OCTheEagle
4 antwoorden
 • Op mijn werkplek wordt gebruik gemaakt van een microsoft exchange server. Nu wil mijn opdrachtgever een tool waarmee de volgende situatie gecreeerd kan worden.

  - Mailtjes die intern gaan (van medewerker A naar medewerker B), kunnen zonder controle worden verstuurd.
  - Mailtjes die extern gaan(van medewerker A naar iemand buiten de organisatie), moeten via een manager van de organisatie gaan. Deze mailtjes belanden bij een manager. Deze manager heeft een overzicht van alle uitgaande mailtjes, en kan dan op een knop drukken waardoor de mailtjes verstuurd worden.

  De reden dat de directie dat wil, is omdat de uitgaande mailtjes zeer belangrijke informatie bevatten waarvan de verantwoordelijkheid onder de directie valt.

  Mijn vraag is: Is dit theoretisch mogelijk?

  Tevens vraag ik mij af als het mogelijk is, hoe moeilijk het is om zoiets te maken en welke informatie je evt nodig hebt.
 • Zonder direct heel concreet te worden kan ik zeggen dat dat sowieso kan:
  je ontneemt iedereen de rechten om extern te mailen, behalve de "censuurmaster".
  In de naar buiten te verzenden mail neem je die persoon op in de cc, de geadresseerde gewoon in aan:
  (verzender krijgt dan wel een bounce, maar die is met rules af te vangen.)
  Als het politbureau accoord geeft, kan een eenvoudige "reply all" de mail wegsturen, met een bevestiging naar de oorspronkelijke verzender.

  Of dit praktisch en juridisch haalbaar is weet ik niet.
  Wel weet ik dat ik never zo'n idee zou voorstellen in een bedrijf…
 • [quote:d7a6f2dea2="rolfb"]
  Of dit praktisch en juridisch haalbaar is weet ik niet.
  Wel weet ik dat ik never zo'n idee zou voorstellen in een bedrijf…[/quote:d7a6f2dea2]

  Interessant, bedankt voor je antwoord. Ik ga maar eens dieper informatie opzoeken. :)
 • ik zou niet weten wat daar juridisch op tegen zou zijn: de geadresseerde ontvangt en mail van het bedrijf en kan daar zijn conclusies uit trekken.
  het bedrijf heeft zich ervan verzekerd dat de mail geen (naar bedrijfsinzichten) juridische onjuistheden bevat. ook daar is niets op tegen, sterker: het is zelfs toe te juichen.
  (al vraag ik me wel af of het juridisch slim is om zaken met kennelijk vergaande juridische consequenties in een mail te vervatten…)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.