Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

macadres

Anoniem
laheije
10 antwoorden
 • Hallo allemaal.
  Bij een zoveelste poging om een draadloos netwerk aan te leggen zag ik op de router 2 macadressen vermeld namelijk een wan adres en een lan adres.
  Welk adres is nu van toepassing m.a.w. welk moet je nu invullen, of hoef
  ik mij daar niets van aan te trekken.
  Graag zou ik wat meer uitleg ontvangen, ook voor wat betreft het aanleggen van een draadloos netwerk, want ik heb inmiddels zo veel verschillende tips verzameld dat ik er zelf helemaal niet verder mee kom.
  Mvgr. Huub
 • Vertel eens wat meer. Welke draadloze router heb je? Wat heb je al geprobeerd? Waar gaat het mis? Heb je de handleiding al bekeken?
 • Het gaat om een u.s.robotics router en 2 kaarten.
  Ik loop al vast bij het configureren moet je een automatisch ip adres laten verkrijgen of niet, macadres invullen ja of neen, dan moet je nog pingen, wat bij mij niet lukt omdat de pc het commando cmd niet herkend.
  Er zijn zo veel instellingen dat ik er niet uit kom, de handleiding staat ook bol van termen en aanwijzigen die ik niet begrijp, dus al met al ik kom er alleen niet uit.
  Ik weet dat dit erg stom klinkt maar ik ben 64 jaar en ik snap er echt niet veel van.
  Mvgr. Huub
 • [quote:eb6f151358="laheije"]omdat de pc het commando cmd niet herkend[/quote:eb6f151358]
  ook het commando command niet
 • Het commando command lukt wel.
 • [quote:d97c52cb26="laheije"]Het commando command lukt wel.[/quote:d97c52cb26]

  Zit er een "vaste" netwerkkaart in de pc? het configureren van je draadloze accesspoint gaat het gemakkelijkst door hem direct met een kabel aan te sluiten op een pc. Dan moet de netwerkverbinding automatisch actief worden. Open een dos-box (Menu start >> uitvoeren (run) >> Command of cmd (ligt aan je windows versie) ) tik daar ipconfig / all of winipcfg je krijgt een scherm te zien met ipadressen. Staat het ip-adres van je computer op een andere waarde dan "169.x.x.x.x" dan is er een verbinding met de router. Staat er een 169.x.x.x.x waarde dan krijgt de windows geen ip-adres en moet er handmatig via netwerkinstellingen een ip-adres toegewezen worden.

  Bij anders dan 169.x.x.x:
  zoek daar "gateway" of dhcp-server op. open de internet browser en tik daar het ip-adres in. Je komt dan als het goed is in het configuratiescherm van je Accesspoint en kan je de instellingen goedzetten.

  Bij ipadres 169.x.x.x
  Dan moet ik je windows versie weten anders kan ik je niet helpen… de diverse windows versies hebben een andere manier van configureren en houd er rekening mee dat onder windows 98 het een stukje lastiger wordt dan onder windows XP… Ik heb het gevoel dat je windows 98 hebt….

  Na het goed zetten van de instellingen op het ap moet je de computers voorzien van een draadloze kaart en de juiste instellingen…. die moet je namelijk gedeeltelijk overnemen van de gegevens die je invult in het AP.

  Succes.
 • Ik werk met inderdaad windows 98.
 • Als ik ipconfig tik dan verschijnt er dat ik het commando moet invoeren en dan een schuine streep en dan nog een letter.
  Dus daar word je ook niet veel wijzer van.
  Momenteel heb ik een vaste kabelaansluiting waarmee ik werk.
  Dus kabelmodem met een kabel naar de pc, maar ik wil de pc verplaatsen naar mijn werkkamer en ik kan de kabel niet doortrekken naar deze werkkamer of ik moet hem iedere keer als ik wil internetten over de vloer en door 2 deuropeningen leggen en dat ziet niet uit.
  Mvgr. Huub
 • [quote:00b4b80398="laheije"]Als ik ipconfig tik dan verschijnt er dat ik het commando moet invoeren en dan een schuine streep en dan nog een letter.
  Dus daar word je ook niet veel wijzer van.
  Momenteel heb ik een vaste kabelaansluiting waarmee ik werk.
  Dus kabelmodem met een kabel naar de pc, maar ik wil de pc verplaatsen naar mijn werkkamer en ik kan de kabel niet doortrekken naar deze werkkamer of ik moet hem iedere keer als ik wil internetten over de vloer en door 2 deuropeningen leggen en dat ziet niet uit.
  Mvgr. Huub[/quote:00b4b80398]

  Gebruik het commando WinIPcfg onder windows 98…

  Bij een kabelboer, UPC bijvoorbeeld, heeft het mac-adres van je netwerkkaart, vaste PC, gekoppeld aan het modem. Om het AP te kunnen gebruiken bij je kabelmodem moet je het mac-adres van je bestaande netwerkkaart klonen op het AP… Daarom moet je via de vaste kabel aan het AP de boel instellen…. dan kan je het mac-adres automatisch laten klonen.

  Let op! Beveiliging WPA onder windows 98: gaat niet zonder het installeren van een extra protocol: Aegis protocol. Dit wordt niet standaard geinstalleerd.

  succes
 • Ik snap er de b.. van ik gooi de handdoek maar voor de zoveelste keer in de ring.
  Ik ga maar eens kijken of er een persoon op de regio bijeenkomst van de hcc mij verder wil helpen.
  Vriendelijk bedankt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.