Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

mail op andere plaatsen..welke smtp instellingen ?

9 antwoorden
  • Hallo, ik heb een eigen domein met e-mail (pop3) ik ben veel onderweg. Als ik dan ergens een internet verbinding heb, kan ik wel mail ontvangen maar niet verzenden ivm verkeerde smtp instelling. weet iemand hier een oplossing voor of een smtp instelling die "onderweg" ook werkt ?
  • SMTP moet je altijd instellen op de server van de provider waar je op dat moment verbinding mee hebt. providers accepteren (meestal) alleen te verzenden mail die van hun eigen netwerk afkomstig is (spam/relay beveiliging).
  • http://www.softstack.com/freesmtp.html gr t.
  • Bedankt voor de antwoorden, maar hoe ontdek ik bijvoorbeeld in een internetcafe met welke provider ik verbonden ben, vaak heb ik dan een lokaal ip adres.
  • Hoe internet je dan in dat cafe? Hang je je eigen laptop met outlook ofzo in het netwerk daar? Als je gebruik maakt van een mailprogramma van het internetcafe (wat ik persoonlijk nooit zou doen) dan zal het wel juist ingevuld zijn. Maar het gebruikelijkst is om van webmail gebruik te maken, dan heb je nergens last van want de server is niet van z'n plek gekomen...
  • Als je via je eigen domein verzendt, is er een gerede kans dat gaat met authenticatie. Dus met inloggen. Kun je instellen in je mail client. Je kunt ook gebruik maken van (bijvoorbeeld) een gmail account. Moet je je systeem even zo instellen, dat je je mail verzendt via gmail.
  • ik gebruik mijn eigen laptop (staan een aantal applicaties op die ik nodig heb) mail ontvangen gaat via pop.mijndomein.nl versturen via smtp.??????.??? ik heb nu freesmtp geinstalleerd, maar hierbij worden een heleboel ontvangers geweigerd. (vaag) een aantal werkt wel.
  • als je een eigen domein hebt, heb je toch ook een eigen adres voor je mailserver? smtp.domein.nl, of mail.domein.nl? t.
  • Zou gewoon 's vragen bij je provider of die gebruik maken van authenticated smtp. Dan kun je op andere plekken (= verbindingen) hun smtp gebruiken, maar dan wel voorzien met je loginnaam en wachtwoord.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.