Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Probleem met Yahoo Mail account en PW'en

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Sedert een aantal maanden is het totaal onmogelijk om in mijn Yahoo account in te loggen zonder opnieuw mijn PW te moeten invullen. Sluit ik mijn account af en open ik hem enkele seconden later is het terug hetzelfde. De account open laten is ook geen oplossing wegens de ingebouwde time-out. Ik gebruik FF met de extensies "Auto Login" EN "Always remember PW". Dit laatste zou er voor moeten zorgen dat mijn PW toch onthouden word zelfs indien dit door de website belet word.

  Dit is uitermate frustrerend temeer daar ik voor een PW van 22 tekens gekozen heb. Mijn instellingen binnen in mijn Account zijn op "24h onthouden" ingesteld maar dat helpt niets.

  Het enigste dat blijkbaar onthouden word is mijn gebruikersnaam.

  Heeft iemand hier dezelfde ervaring? Want van een helpdesk voor Yahoo is natuurlijk geen sprake… alhoewel ik wel eens een vraag geformuleerd heb op hun FAQ.

  Indien dit spelletje blijft vortduren zie ik geen andere oploossing dan mijn PW op het minimum aantal tekens terug in te stellen.

  Ik wens ook geen andere software te installeren om dit probleem te omzeilen, daar mijn Auto-Login extensie van FF voor alle andere websites goed werkt.

  [img:21f061eaa7]http://img23.imagevenue.com/loc382/th_30236_YahooAccount_signup_122_382lo.jpg[/img:21f061eaa7]
 • cookies?
  proxy?

  t.
 • Misschien iemand nog een idee. Ik worstel hier al een tijdje mee. Voorlopig heb ik mijn Yahoo account PW dat uit een 20-tal tekens/cijfers bestond gereduceerd naar 6. Er schijnt blijkbaar niets tegen opgewassen te zijn om het voortdurend en telkens invoeren van het PW te omzeilen. Iemand met een Yahoo account op dit forum ?
 • Ondertussen is dit probleem nog steeds niet opgelost. Ik vraag me af of er niemand hier met een Yahoo account werkt ? Dan zou die toch dezelfde ervaring moeten hebben. Het is wel zo dat ik mijn account na gebruik telkens sluit maar niet uitlog. Ik moet dan telkens het paswoord invullen. Indien ik uitlog moet ik gebruikersnaam EN paswoord invullen.
 • [quote:4dd24b5f6a="JimBFB"]Ondertussen is dit probleem nog steeds niet opgelost. Ik vraag me af of er niemand hier met een Yahoo account werkt ? Dan zou die toch dezelfde ervaring moeten hebben. Het is wel zo dat ik mijn account na gebruik telkens sluit maar niet uitlog. Ik moet dan telkens het paswoord invullen. Indien ik uitlog moet ik gebruikersnaam EN paswoord invullen.[/quote:4dd24b5f6a]Yahoo reageert persoonlijk op vragen die je stelt in het Engels, ook als je daar gratis een email account hebt. Via hun helpfunctie is er een menu om die vragen te stellen.

  Ik weet niet of je in Yahoo automatisch je wachtwoord kunt laten invoeren. Ik heb zelf de indruk dat een wachtwoord van 8 -10 karakters wel redelijk veilig is als je kleine en grote letters gebruikt plus leestekens en cijfers. 22 lijkt me erg veel, maar dat kan ik niet goed beoordelen. En misschien kun je in Windows een soort macro laten maken van je wachtwoord?

  Ik heb redelijk goede ervaringen met Yahoo, maar alleen snap ik niet hoe ik m'n emails bij Yahoo kan archiveren naar mijn pc. Een voordeel van Yahoo vind ik dat de gratis mailbox groot is: 1 GB. En je kunt je email account bij Yahoo ook bereiken vanaf andere geografische adressen.
 • Yahoo mail heeft sinds ongeveer een half jaar een nieuwe gratis beta-versie. Die kun je vrijblijvend tijdelijk uitproberen. Missschien voldoet die versie beter aan je wensen dan de oude versie?
 • Vragen over Yahoo kun je ook stellen op dit Engelse forum in de categorie "Yahoo Products":
  http://uk.answers.yahoo.com
 • Ik denk dat het met die nieuwe versie hetzelfde gesteld zal zijn. Het is gewoon een andere look.
  Trouwens officieel volgens hun dan moet ik de laatste FF versie 1.5 of hoger daarvoor gebruiken. Ik gebruik nog steeds tot volle tevredenheid de FF 1.07 versie. Per ongeluk heb ik mijn E-mail eens met de nieuwere versie van Yahoo geopend en de layout die volledig anders was beviel me niet zo.

  Maar bedankt voor de link naar het Yahoo forum want daar zoek ik al lang achter. Normaal zou hier mijn probleem opgelost moeten kunnen worden.
 • Ik ben ook niet blij met die nieuwe Beta-versie van Yahoo. Teveel reclame en te kleine letters.

  Weet jij misschien hoe je veel emails uit Yahoo kunt archiveren naar je pc?
 • Waarom archiveren naar je PC ? Ik had vroeger Outlook Express en was alles kwijt na een PC crash. Daarom gebruik ik nu een online account.
  Je kan ook je E-mails vanuit Yahoo laten doorsturen naar een Outlook Express bvb, dan zijn ze toch automatisch op je PC gearchiveerd ?
  Je kan ze daarna ordenen in je Outlook Express.

  Wat je zei "Yahoo reageert persoonlijk op vragen die je stelt in het Engels" dat heb ik gedaan en je blijft daarbij maar in een cirkeltje rondraaien in die FAQ's van de site. Van persoonlijk reageren daar heb ik in elk geval niets van gemerkt.
 • [quote:f041737f35="JimBFB"]Waarom archiveren naar je PC ? Ik had vroeger Outlook Express en was alles kwijt na een PC crash. Daarom gebruik ik nu een online account.[/quote:f041737f35]Ik wil mijn emails ook regelmatig opslaan op twee identieke USB-sticks, evenals alle andere tekstbestanden op mijn pc. Als je emails alleen bij een email-server of provider op de computer staan, ben je ze mogelijk kwijt als zij een crash krijgen of een fout maken.

  [quote:f041737f35="JimBFB"]Je kan ook je E-mails vanuit Yahoo laten doorsturen naar een Outlook Express bvb, dan zijn ze toch automatisch op je PC gearchiveerd ? Je kan ze daarna ordenen in je Outlook Express.[/quote:f041737f35]Kan ik zo ook óude emails laten doorsturen vanuit Yahoo naar Outlook Express? En hoe kan dat met veel emails tegelijk? Of moet ik dan elke email handmatig "forwarden"?

  [quote:f041737f35="JimBFB"]Wat je zei "Yahoo reageert persoonlijk op vragen die je stelt in het Engels" dat heb ik gedaan en je blijft daarbij maar in een cirkeltje rondraaien in die FAQ's van de site. Van persoonlijk reageren daar heb ik in elk geval niets van gemerkt.[/quote:f041737f35]Als je een onderwerp uit hun helpfunctie hebt gelezen, kun je daaronder aaanklikken dat dat niet genoeg informatie is. En dan kom je in een tekstveld waarin je een persoonlijke vraag kunt stellen. En daar geven ze een kort persoonlijk antwoord op binnen een dag. En twee dagen later ontvang je dan een enquête of je tevreden bent over hun hulp.

  http://help.yahoo.com/help/uk/privacy/privacy-08.html

  http://help.yahoo.com/fast/help/uk/privacy/cgi_feedback?radio30=radio305
 • [quote:7d29248bf5="Henk Meerwijk"]Ik wil mijn emails ook regelmatig opslaan op twee identieke USB-sticks, evenals alle andere tekstbestanden op mijn pc. Als je emails alleen bij een email-server of provider op de computer staan, ben je ze mogelijk kwijt als zij een crash krijgen of een fout maken.[/quote:7d29248bf5]Die kans is geloof ik enkele malen kleiner dan de kans dat jij een crash van je PC krijgt. Ik denk dat ze steeds een dubbele back-up maken. In de 4 jaar dat ik Yahoo gebruik heb ik in elk geval nnooit iets van dien aard weten gebeuren.

  [quote:7d29248bf5="Henk Meerwijk"]Kan ik zo ook óude emails laten doorsturen vanuit Yahoo naar Outlook Express? En hoe kan dat met veel emails tegelijk? Of moet ik dan elke email handmatig "forwarden"?[/quote:7d29248bf5]Wat betreft het forwarden van meerdere E-mails terzelfdertijd weet ik eerlijk gezegd niet.

  [quote:7d29248bf5="Henk Meerwijk"]Als je een onderwerp uit hun helpfunctie hebt gelezen, kun je daaronder aaanklikken dat dat niet genoeg informatie is. En dan kom je in een tekstveld waarin je een persoonlijke vraag kunt stellen. En daar geven ze een kort persoonlijk antwoord op binnen een dag. En twee dagen later ontvang je dan een enquête of je tevreden bent over hun hulp.[/quote:7d29248bf5]Heb ik 2x gedaan maar nooit een aantwoord ontvangen.
 • [quote:4980edc50a="JimBFB"]Ik denk dat ze steeds een dubbele back-up maken. In de 4 jaar dat ik Yahoo gebruik heb ik in elk geval nooit iets van dien aard weten gebeuren.[/quote:4980edc50a]Een bedrijf kan bijvoorbeeld ook slachtoffer worden van een aanval via hacking of een virus. Ik heb weleens gehoord dat iemand blijvend emails is kwijtgeraakt die bij een email-server waren opgeslagen.

  Yahoo is heel groot. Als er honderdduizenden accounts zijn bij zo'n groot bedrijf, kan er weleens iets fout gaan, lijkt me. En bijvoorbeeld de online emailserver Freemail is onlangs opgeheven. Ideaal lijkt me een email account dat zowel online/extern is opgeslagen als op mijn harde schijf, als ook op twee USB-sticks in mijn eigen beheer.

  [quote:4980edc50a="Henk Meerwijk"]Heb ik 2x gedaan maar nooit een antwoord ontvangen.[/quote:4980edc50a]Ik heb al drie keer wel een kort persoonlijk antwoord van ze gekregen. Maar ik hield mijn vraag wel kort. Misschien scheelt dat? Ook dit probleem kun je voorleggen op dat Yahoo-forum. Dat forum geeft vaak binnen een uur al veel reacties. Het heeft kennelijk heel veel deelnemers.
 • Ik zal het dan nog eens proberen, maar over welke van de 2 door jouw gegeven links heb je het dan ?

  http://help.yahoo.com/help/uk/privacy/privacy-08.html

  http://help.yahoo.com/fast/help/uk/privacy/cgi_feedback?radio30=radio305
 • [quote:6ac10d0e05="JimBFB"]over welke van de 2 door jouw gegeven links heb je het dan ?[/quote:6ac10d0e05]
  http://help.yahoo.com/fast/help/uk/privacy/cgi_feedback?radio30=radio305
 • Als je enige tijd je gratis Yahoo-postbus niet opent, verloopt je email-adres. Hierover heb ik Yahoo gemaild. Hierop kreeg ik het volgende antwoord:

  "If you have a free email account and do not use it for a period of 3-4
  months, then the account deactivates itself.

  If you wish to reactivate it without subscribing to 'Mail Plus' then all
  the content of this mail box will be automatically deleted.

  If you decide to reactivate the account and choose to keep all the email
  in the inbox you will need to subscribe to Mail Plus."

  Mail Plus is de betaalde versie. Dus als je je gratis Yahoo-adres 3 tot 4 maanden niet hebt gebruikt, moet je gaan betalen om je emails nog te kunnen lezen. En als je toch probeert om gratis in te loggen worden worden al je emails gewist.

  En daarover hebben mensen geklaagd op het Yahoo-forum. Die willen hun verdwenen emails terug en iemand van Yahoo reageerde daarop dat gewiste emails definitief gewist zijn.

  Deze informatie wordt echter niet bekend gemaakt als je je inschrijft bij Yahoo. Vanwege dit systeem vind ik Yahoo ongeschikt als gratis email-server.
 • Ik heb ooit ook zo eens een bericht gekregen op een andere dan Yahoo onlone account. Het betrof hier fastmail dat ik nu al een jaartje gebruik en waar ik de eerste spammail nog moet tegenkomen.

  Ik heb 2 andere Yahoo account waarvan ik er een dagelijks gebruik en de andere 1 of 2 maal per week. Het vervallen van je account na hem 3 of 4 maanden niet geopend te hebben is wel heel lang en dus IMHO niet onmiddellijk een reden om geen Yahoo account te nemen.
 • Ik heb dus Yahoo aangeschreven en kreeg ongeveer 1 maand later van iemand een antwoord dat hij met hetzelfde probleem zat.

  Wat ik ondertussen nog steeds niet begrijp is dat dit onderwerp ondertussen een kleine 1400x gelezen is en dat er blijkbaar niemand met hetzelfde probleem zit en dus een Yahoo account heeft waar hij ook voortdurend het PW moet invullen na elk herinloggen.

  Het zou handig zijn als ik wist dat er nog meer mensen zijn die zich ergeren aan dit probleem. Nu vermoed ik dat er toch misschien een verkeerde instelling in mijn browser is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.