Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Outlook Express: verwijderde berichten terughalen?

None
14 antwoorden
 • In Outlook Express 6 was ik enkele berichten aan het verwijderen totdat het programma plots niet meer reageerde. Eerst heb ik geprobeerd om gewoon af te sluiten en opnieuw op te starten maar bij het heropstarten liep het ook weer vast.
  Daarom heb ik mijn computer dan heropgestart waarna Outlook Express weer probleemloos functioneerde,…alleen zijn alle berichten van vóór dat bericht dat ik aan het verwijderen was (van maanden ver) ook weg!
  Ze zitten niet in de map verwijderde items (want die wordt leeggemaakt bij het afsluiten), kan ik deze op één of andere manier terugkrijgen?
  Alvast bedankt voor eventuele reacties.
 • ik ben wel tegengekomen dat de map verwijderde items.dbx (da´s dus niet de map die je ziet in oe, maar in de betreffende directory in de verkenner) nog mails bevatte die allang ´definitief waren verwijderd.
  je kan dus proberen:
  - zet in de verkenner verborgen en systeembestanden weergeven aan
  - zoek naar dbx
  - heb je de map gevonden onhoud dan de vindplaats.
  - open oe, ga bestand - importeren - berichten en navigeer naar de zojuist gevonden map verwijderde items.
  wie weet heb je mazzel!
 • Als ik dit wil doen krijg ik de melding dat dit niet kan omdat dit momenteel gebruikt wordt door OE.
  Als ik die verwijderde items.dbx kopieer naar ergens anders lukt het ook niet. Dan meldt hij dat hij geen berichten kan vinden of dat er een andere toepassing actief is die deze gebruikt.
  Ik kan natuurlijk niet OE afsluiten en toch importeren.

  Maar ik zou het toch vreemd vinden dat je je berichten terugvindt door die verwijderde items.dbx terug te plaatsen omdat je de berichten erin niet kon zien tijdens het gebruik van OE.
  Zou het niet kunnen geweest zijn omdat er een verschil geweest is in aanmelden, m.a.w. een verschil in identiteit en bijgevolg ergens anders opgeslagen?
 • het verschijnsel is vreemd maar ik heb het meerdere keren aangetroffen op pc´s die ik onder handen kreeg. ik heb eens zo´n veel te groot verwijderde items.dbx nader onderzocht, en toen bleek me dat het nog vol stond met oud spul, ook zonder extra identiteiten.
  je zou het nog eens kunnen checken - onder het motto niet geschoten altijd mis -met een tooltje als dbxview
  http://www.linkel.it/filedownload/goto.asp?id=295

  ik had natuurlijk erbij moeten zeggen dat je eerst dat bestand moest hernoemen voordat je oe zou opstarten. sorry!
 • Als ik de grootte van die Verwijderde Items.dbx bekijk, 57 kB, dan denk ik dat er daar niet veel meer te rapen zal zijn…

  Ik zal toch nog eens die dbxView downloaden en eens proberen, al kan ik het misschien pas later eens gebruiken.

  Toch bedankt.
 • [quote:e10a1b14b6]Ze zitten niet in de map verwijderde items (want die wordt leeggemaakt bij het afsluiten)[/quote:e10a1b14b6]
  Ik heb gelezen dat de map "Verwijderde items",pas definitief geleegd wordt,als OE vraagd om te mogen comprimeren!

  Je kunt het dbx bestand ook eens openen met kladblok,je ziet dan niet echt berichten staan,maar er is zeker informatie terug te vinden,mits er nog iets in het bestand aanwezig is natuurlijk :wink:

  Leuke tool dat "dbxview",maar bekijk DBXtract eens,dat kan toch net iets meer,met name het saven van alle berichten in het geselecteerde *.dbx bestand in [u:e10a1b14b6]een[/u:e10a1b14b6] keer.

  De "Recover Mode" heb ik overigens nog nooit getest.

  http://www.oehelp.com/DBXtract/Default.aspx

  Programma is helaas niet gratis meer,maar hier nog wel een versie 3.90

  http://home.wanadoo.nl/computerjantje/software/DBXtract.exe

  Versie 4.50,het laden hier duurt iets langer.

  http://www.pcworld.com/downloads/file_download/fid,23383-order,1-page,1-c,email/download.html

  Het extract *.dbx files naar .eml bestanden.Deze zijn direct leesbaar en zijn middels "slepen" weer in de betreffende mappen terug te zetten.

  Maak voor elk *.dbx file een lege map aan,dan hou je goed overzicht.


  Greetz
 • [quote:3bac24fae8="derkdejong"]ik ben wel tegengekomen dat de map verwijderde items.dbx (da´s dus niet de map die je ziet in oe, maar in de betreffende directory in de verkenner) nog mails bevatte die allang ´definitief waren verwijderd.
  je kan dus proberen:
  - zet in de verkenner verborgen en systeembestanden weergeven aan
  - zoek naar dbx
  - heb je de map gevonden onhoud dan de vindplaats.
  - open oe, ga bestand - importeren - berichten en navigeer naar de zojuist gevonden map verwijderde items.
  wie weet heb je mazzel![/quote:3bac24fae8]Kleine correctie. Vanaf de reguliere plaats waar die dbx-bestanden staan, kun je nooit importeren, want daar staan ze al binnen OE. Importeren kun je alleen met een [u:3bac24fae8]complete[/u:3bac24fae8] set dbx-files van elders.
  Verder: Inderdaad bevinden zich in de dbx-bestanden (ook die van de andere mappen dan enkel die van Verwijderde items) gewoon nog de al lang verwijderde berichten. Ze zijn alleen gemarkeerd als verwijderd, en ze kunnen met een dbx-reader teruggehaald worden (zie eerdere tips in dit topic). Ook kunnen ze gelezen worden met Notepad of Wordpad. Tussen en ratjetoe aan systeemcodes vind je dan ook de berichtteksten.
  [b:3bac24fae8]MAAR[/b:3bac24fae8] zoals reeds vermeld, er bestaat ook zoiets als comprimeren, en dat betekent niets meer of minder dan die verwijderde berichten er definitief tussen uit halen. Aangezien Windows XP SP2 dit om de 100 keer doet, is het daarna finito.
 • [quote:34decb967c="J. de Boer"]
  …Verder: Inderdaad bevinden zich in de dbx-bestanden (ook die van de andere mappen dan enkel die van Verwijderde items) gewoon nog de al lang verwijderde berichten. Ze zijn alleen gemarkeerd als verwijderd, en ze kunnen met een dbx-reader teruggehaald worden (zie eerdere tips in dit topic). Ook kunnen ze gelezen worden met Notepad of Wordpad. Tussen en ratjetoe aan systeemcodes vind je dan ook de berichtteksten.
  [b:34decb967c]MAAR[/b:34decb967c] zoals reeds vermeld, er bestaat ook zoiets als comprimeren, en dat betekent niets meer of minder dan die verwijderde berichten er definitief tussen uit halen. Aangezien Windows XP SP2 dit om de 100 keer doet, is het daarna finito.[/quote:34decb967c]

  Als ik met zo'n dbx-viewer mijn Verwijderde Items.dbx bekijk dan staat er niets meer in (was wel te verwachten gezien de grootte: 57 kB…).
  Na het lezen van dit bericht heb ik nog eens mijn Postvak In.dbx bekeken in de hoop nog die verwijderde berichten te kunnen zien maar dat was niets: hetgeen ik met die viewer kan zien is hetzelfde als gewoon mijn Postvak In bekijken in Outlook Express.
  Dus voorlopig valt er niets terug te halen ofwel dat ik een andere dbx-viewer moet gebruiken (want als het werkelijk zo is dat die verwijderde bestanden alleen maar gemarkeerd staan als verwijderd…?).
  Misschien hebben jullie het wel over een andere Outlook (Express) en/of andere OS?
  Bij mij is het OE6 en Windows 2000.
 • Oh ja, nog iets: bij mij staan volgende zaken aangekruist: "Berichten uit de map Verwijderde Items verwijderen bij afsluiten" en "Verwijderde Items permanent verwijderen bij verlaten IMAP-mappen".
 • patrickda, lees nog even de laatste zin van mijn bericht. Daar staat[quote:30b3e0ba85]MAAR zoals reeds vermeld, er bestaat ook zoiets als comprimeren, en dat betekent niets meer of minder dan die verwijderde berichten er definitief tussen uit halen. Aangezien Windows XP SP2 dit om de 100 keer doet, is het daarna finito.[/quote:30b3e0ba85]Daarbij, je vermeld een bestandsgrootte van 57 KB, en dat is bij OE de standaardgrootte van lege mappen. Die 57 kB is slechts systeemcode. Dat de mappen werkelijk leeg zijn, is een gevolg van dat comprimeren.

  Edit: En dan zijn ze ook echt definitief verwijderd, en helpt het in het onderstaande bericht vermelde DBXtract of welk soortgelijk progje niets meer.
 • Heb je ook met DBXtract gekeken en de "Recovery Mode" gebruikt"?

  Bekijk het bestand ook met kladblok,zoals eerder aangegeven.

  Verder doet het OS er niet toe,de programma's werken met *.dbx bestanden,daar gaat het dus om.

  Outlook maakt gebruik van een "pst" bestand i.p.v. "dbx",dus dan heb je niets aan deze programma's.

  Het terugzetten van een herstelpunt kun je ook eens proberen.Onlangs eens gedaan bij iemand met XP Home en dat leverde wel het e.e.a. op.
 • Hoe kan ik naar een eerder herstelpunt gaan?
 • de helpfunctie is zeer behulp-en leerzaam….
 • In XP en ik denk in Win2000 niet veel anders

  1. Klik op Starten klik op Alle programma's.
  2. Klik op Bureau-accessoires en klik op Systeemwerkset.
  3. Klik op Systeemherstel en klik op Een eerdere status van deze computer herstellen.


  http://www.microsoft.com/netherlands/ondernemers/techniek_techniek/herstelpunten.aspx#4


  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.