Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Hoe krijg ik mijn kersverse site bovenaan in Google?

bsa100
11 antwoorden
 • Ik ben er maar wat trots op. Zelf gedaan met ''Livepages" van Strato. Maar hoe krijg ik mijn site nu zo ver mogelijk bovenaan als iemand via Google zoekt?

  Groet

  mod edit: naam van site verwijderd…[/color:4f3945e704]
 • Bij Google is de truuk: linken en gelinkt worden. Plaats zo veel mogelijk links van andere gerelateerde sites en zorg dat deze ook een link bevatten naar jouw site. Verder kun je natuurlijk AdWords inschakelen. Hiermee maak je een advertentie-campagne, waardoor jouw site onder het kopje gesponsorde links komt te staan als er op bepaalde woorden wordt gezocht.
 • Googel "let" behalve op de populariteit (de links naar de pagina toe, zie reactie Leo S) ook heel erg op de semantiek van je code. De URL, de titel van de pagina, Teksten tussen <h1></h1> worden dus als relevant gezien en op die manier wordt een prioriteit van je website vastgesteld. Het is dus belangrijk dat je code in orde is.
  hier en hier staat wat meer informatie:
 • 1/Ik heb gezocht in mijn html code, maar ik zie nergens iets staan wat lijkt op <h1> </h1> …..
  Dus kan ik er ook niets tussen zetten….
  Of het zou zo moeten zijn dat ikzelf ergens die tekens moet zetten en dan ook zelf die trefwoorden daar tussen moet zetten.

  2/Ik heb die Web Optimizer geprobeerd, maar ik blijf steken, daar waar gevraagd wordt om mijn domein te vergelijken met een "variant".
  Waar moet ik die variant vandaan halen? Ik heb nl maar 1 website.
  Hier ontgaat mij iets.

  3/Ik ben ook bezig met Adwords. Een vraagje: is het zaak van ieder trefwoord er maar 1 in te geven of meerdere dezelfde?

  PS Ik snap alles maar half, maar soms zie ik hier en daar wat lichtpuntjes….
 • [quote:aee788ee35="Sandy"]Ik ben er maar wat trots op. Zelf gedaan met ''Livepages" van Strato. Maar hoe krijg ik mijn site nu zo ver mogelijk bovenaan als iemand via Google zoekt?

  Groet

  mod edit: naam van site verwijderd…[/color:aee788ee35][/quote:aee788ee35]

  Het is helemaal niet evident om "helemaal bovenaan" in google te staan. Als je eens een paar SEO bedrijven contacteerd dan ga je dat snel genoeg ondervinden. Ze beloven je vaak op de eerste pagina te staan, het lukt hen meestal ook wel, maar dan heb je er toch een flinke duit in gestoken. Gemiddelde prijzen voor de optimalisatie (het hoog in google plaatsen) zijn toch al snel boven de 2000€. Waarom zeg ik dit nu? Gewoon om duidelijk te maken, moest het makkelijk zijn hoog in google te raken, dan zouden ze dat nooit aan die prijzen verkocht krijgen.

  Het enige wat je kan doen is zoveel mogelijk opzoekingswerk.

  De stelling die hierboven gemaakt wordt "zoveel mogelijk links naar je site" is in de vorm die ze geschreven eigenlijk maar een halve waarheid en een halve leugen ineen. het is de kwaliteit van de linken die het hem doet. Ik geef even een gek voorbeeld:

  recent zag ik een onbenullige site plots gelinkt vanop www.adobe.com staan. Een site die eigenlijk niet bepaald de moeite, niet bepaald "de van het" van content (inhoud) had, maar doordat hij een interessant artikel had geschreven over zijn gebruik van adobe werd zijn artikel op hun site geplaatst (ps: adobe.com heeft een PR9- pagerank 9). Die ene inlink heeft wel die site geboost tot een site met een PR6 (pagerank 6). Neem ik dan een ander voorbeeld, een site die ook een artikel heeft over het gebruik van adobe, maar die dus niet vermeld wordt op hun site : www.communicatiemannen.be heeft een PR4 (wat nog steeds niet slecht is natuurlijk) maar als je dan hun backlinks controleerd via deze link dan merk je dat ze 278 linken naar hun site hebben.

  Met andere woorden je kan beter 10 prima linkjes verzamelen, dan aan massa links gaan zoeken.

  Dus linken is het belangrijkste.
  Die H1 tags zijn niet te vinden op je site, als je ze er zelf niet hebt ingeplant natuurlijk.
  Beetje spijtig dat de moderator je linkje heeft gewist anders kon ik eens gaan kijken naar je site en eventueel nog een hoopje tips geven. Je kan me natuurlijk ook via PM contacteren….
 • Hallo Pinkbigfoot…,

  Contacteren via PM. Wat is dat?
  En ik zie overal van die links staan. Mag dat wel dan? En hoe creeer ik die links dan? Als ik mijn net als toen en dan met de gebruikelijke extensie onder zo'n link wil plaatsen hoe gaat dat dan in zijn werk?
  Ik kan alle tips gebruiken…
 • [quote:654b6c780e="Sandy"]Hallo Pinkbigfoot…,

  Contacteren via PM. Wat is dat?
  En ik zie overal van die links staan. Mag dat wel dan? En hoe creeer ik die links dan? Als ik mijn net als toen en dan met de gebruikelijke extensie onder zo'n link wil plaatsen hoe gaat dat dan in zijn werk?
  Ik kan alle tips gebruiken…[/quote:654b6c780e]

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/privmsg.php?mode=post&u=847 dit is een PM, of private message, of privé bericht sturen.

  Om eerlijk te zijn snap ik uw vraag niet bepaald hoor…
 • De eerste stap is goed onderzoek doen naar de 'zoektermen' waarop je gevonden wilt worden. Het zorgvuldig gebruik van deze termen op je website zorgt er meestal voor dat je pagina geindexeerd wordt voor de betreffende zoekterm.

  Een veel gevonden tip op het internet is ook om te beginnen met makkelijke zoektermen waar niet al te veel op gezocht wordt.
  En dan langzaam de moeilijkere zoektermen verwerken.
 • Google optimalisatie
 • Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om te gaan adverteren met Google Adwords. Op www.google.nl kun je alles lezen over adverteren met Google Adwords.

  Mod edit: link aangepast in verband met spam.

  LS[/color:79e0ee8484]
 • Het is denk ik verstandiger om eerst eens HTML te leren (zodat je niet hoeft te vragen wat <H1></H1> betekent) en je dan druk te gaan maken hoe je bij google bovenaan komt te staan ;-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.