Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Domeinnaam in bezit

Bertje 070
9 antwoorden
 • Een paar jaar terug had ik de domeinnaam yellowgreenarmy.nl (niet zelf in bezit, maar mede-eigenaar). Daarna was die stop gezet en een paar jaar verder ben ik van plan om hem weer aan te maken. Het leek prima te lukken, website bouwen met html, zelfde als host als destijd uitgekozen, mooi abonnementje. Maar toen kreeg ik ineens een e-mail dat de domeinnaam al in bezit was. Toen keek ik op de link en het enige wat er stond was reclame. Toen kreeg ik een link van one.com toegestuurd van wie het domein dus momenteel is. Het adres in google ingetypt en een e-mail naar het desbetreffende bedrijf gestuurd. Dit was hun reactie:

  Geachte heer,

  Bedankt voor uw bericht. Dagelijks wordt NOW Nederland benaderd met vragenover overgenomen domeinnamen. Er is sprake van een misverstand over denieuwe eigenaar van de domeinnaam. De domeinnaam is in uw geval overgenomendoor de firma VUPP te Wenen, Oostenrijk. In de bijlage is meer informatietoegevoegd. NOW Nederland heeft geen enkele connectie met VUPP. Om dit te bekrachtigenroepen wij op tot het indienen van een klacht tegen VUPP bij de SIDN. Zieverder de bijlage. Hopende u met deze informatie verder te helpen. Succes met de verdere afhandeling.

  Met vriendelijke groeten,
  Yours sincerely,

  NOW Nederland Webbureau
  http://www.nownederland.nl

  Ik heb net een e-mail gestuurd naar SIDN wat verder te doen en tegelijkertijd een klacht ingediend. Weet iemand hoe ik gewoon weer dit domein kan aanvragen?
 • Wil je per se die domeinnaam terug? Want het kan een dure en tijdrovende grap worden. De .com variant van dit domein is niet in gebruik, voorzover ik kan nagaan. Kost je hoogstens tien euro om te registreren.

  http://www.weballey.nl/whois/?domain=yellowgreenarmy.com
 • Ja klopt, maar ik heb op al me beeldmateriaal .nl staan en ook de vorige site heette zo en ik denk dat veel bezoekers de site daar nog aan herinneren.
  Ik las net ergens dat je een verhuizing aan kunt vragen en indien de eigenaar er binnen 3/5 niet op reageert, de verhuizing dan kan gebeuren? Klopt dit?
 • [quote:26432e26ea="Bertje 070"]Daarna was die stop gezet en een paar jaar verder ben ik van plan om hem weer aan te maken. [/quote:26432e26ea]

  Zoals ik dit lees heb jij (jullie) dit domein laten verlopen en dat betekent dat je er geen aanspraak meer op kunt maken.
 • En wat ik zei over die verhuizing aanvragen?
 • Nou ja, als het domein niet op je naam staat en je daar ook geen recht op hebt, dan is zo'n verhuisprocedure illegaal.

  Het zou ook wat moois zijn als iedereen naar eigen inzicht zomaar domeinen kan verhuizen.
 • Ik denk dat je dat domein maar uit je hoofd moet zetten, VUPP is een bekende domeinkaper en dat gaat je waarschijnlijk 100-en euro's kosten, zie o.a.:

  http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/alkmaar/article3259937.ece?secId=529
 • Oke bedankt. Dan helaas geen website en mogen ze dat domein lekker houden. Geef geen cent aan die gasten namelijk.
 • Je kunt over enige tijd ook eens weer kijken. Men laat dat soort domeinen vaak ook wel weer verlopen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.