Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Internet site maken

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Goedenavond forum lezers,

  Ik had een vraag ik heb een bestaande domein naam met email adressen en alles. Maar hoe moet ik die domeinnaaam nu publiceren op internet.
  Dus ik bedoel hoe kan ik daar een site van maken??

  Is daar software ofzo voor.
  Want ik wou graag mijn eigen site maken en niet bv bij een of andere web beheerder opslag pakken, dus gewoon vanaf een computer die software draaien?!

  Alvast bedankt,

  Gr. Wesley
 • Het kan wel, maar je kunt toch veel beter ergens webspace huren. Alleen de stroomkosten van je eigen pc zijn al hoger.
 • Ja maar dat maakt niks uit ik moet hier tog 3 pc's laten aanstaan dus ergens is nog wel plaats voor zo'n programmaatje.

  Gr. Wesley
 • Weet waar je aan begint…

  Een webserver opzetten en beheren is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Allereerst moet je de keus maken of je een Windows- of Linux server wil. Waarschijnlijk zul je vanwege de kosten Linux willen (en anders zou dat -ongeacht de kosten- sowieso mijn voorkeur hebben). Debian of FreeBSD zijn redelijk solide systemen bij mijn weten.
  Die boel moet je installeren, goed configureren en 24/7 laten draaien. De server waar het op draait moet ook ruim bestand zijn tegen de verwachte drukte op de site, zonder dat je steeds koffie kunt gaan zetten terwijl je wacht op het laden van een pagina.

  Dat is het principe. Het moge duidelijk zijn dat je onderweg nog behoorlijk wat haken en ogen tegen komt. Als je dan bedenkt dat je een shared hosting pakket al voor anderhalve euro per maand hebt, dan vraag ik me af of je wel wil beginnen aan het zelf opzetten van een server.
 • Ja ik weet waar ik aan begin.
  Ik heb een windows vista pc lopen met de specs:
  2x 1Tb HD
  6 GB intern
  2x 1000MB/s Netwerkkaart
  ALs jullie nog meer moeten weten hoor ik het wel.
  De pc loopt sowieso al 24/7.
  Maar mijn uitindelijke vraag is ik heb al een domein naam bij planet met email adressen en alles hoe kan ik die erin verwerken.

  Zeg me maar wat ik allemaal nog moet kopen ben voor alles bereid.

  Alvast bedankt,

  Gr. Wesley
 • Wat je nog moet kopen? Een beetje webspace bij een webhost en een domeinnaam. Kost niks en je bent van alle gezeur af.

  Ik denk dat je een domeinnaam van je provider (ik neem aan dat je planet.nl/gebruikers/jouwnaam bedoelt) uberhaubt niet aan een eigen server kan linken.
 • Als webserver apache gebruiken. Verdiep je wel in de beveiliging van e.e.a. DNS kun je regelen via bijvoorbeeld opendns. Als je een router gebruikt, moet je poort 80 nog forwarden naar de pc die als webserver gaat werken.

  http://www.opendns.com/
 • Ik zie dat je ongevoelig bent voor hele sterke argumenten om het niet te doen. Dus dat ga ik maar niet meer proberen.
  Je moet twee dingen doen: Je webserver in orde maken en een DNS update uit laten voeren voor je domein.
  Voor dat eerste kun je wamp gebruiken http://www.wampserver.com/en/ en dat tweede weet ik niet. (Zelf ben ik namelijk wel gevoelig voor sterke argumenten en laat dat dus aan anderen over :-))

  Misschien iemand anders. Maar wellicht ook iemand op het Communicatie & hosting forum. het lijkt me overigens dat deze vraag sowieso daar thuishoort. Ik zal vragen of het topic verzet kan worden, bij de 'server jongens' heb je meer kans op antwoord dan hier bij de 'website bouwers'
  [edit]
  Ik zie dat het topic inmiddels verplaatst is
  [/edit]
 • Kan iemand mij het precies in stapjes uit leggen.
  En welke programma's moet ik nu allemaal hebben.
  Het abbonnement wat ik van planet heb is eigen site en mail.

  Alvast bedankt,

  Gr. Wesley
 • De drie stappen van het installeren van WAMP staan op de genoemde website vermeld.
  Van DNS heb ik zoals gezegd niet veel kaas gegeten, maar volgens mij kun je het beste een account aanmaken bij DynDNS en de updater gebruiken. (Dus iemand anders: please correct me if I'm wrong)
  Als laatste zou het kunnen dat je de port forwarding/mapping op je (eventuele) router aan zou moeten passen om je webserver van 'buitenaf' bereikbaar te maken. Zie hiervoor de handleiding van je router. (Ik weet zo niet of je dat binnen de Wamp configuratie ook nog aan moet geven, dus check dat ook even).

  Dit werkt allemaal prima, maar is uiteraard geen professionele webhosting. Maar het doet wat je wilt. Als je professionele webhosting bij jezelf thuis wilt inrichten dan is het geen kwestie van 'stap voor stap uitleggen' Dan mag je weer een poosje terug naar school en een paar ton investeren voor de benodigde hardware ;-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.