Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Onverwachte fout bij verzenden van email

None
13 antwoorden
 • Bij verzenden van mail komt er een melding:
  [img:4cc2115e25]http://i50.tinypic.com/o87y1s.jpg[/img:4cc2115e25]
  d.w.z. de mail laat zich niet wegsturen.
  Even afsluiten emailprogramma (Outlook 2003, W 7), of verzenden via ander emailadres of herstart pc: de melding blijft opduiken.
 • wat ik tot nu toe gevonden heb is dat het euvel zich voordoet bij verzending naar en groepsadres. Ook als ik dit groepsadres geheel verwijder en opnieuw aanmaak blijft de foutmelding.
 • zo te zien is het een fout in word.
  als ik niet weg te krijgen foutmeldingen in office-onderdelen zie, begin ik met office zichzelf te laten repareren: configuratiescherm-programma's-ms office selecteren en kiezen voor herstellen cq wijzigen-herstellen
 • DJ, dank je wel, maar helaas. Ik had ook al een Office-herstelactie vanuit de installatie-cd gedaan zonder succes, en dit helpt ook niet. Kan nog eens proberen met systeemherstel, en dat duurt altijd even. f.
 • Had je Microsoft Community al gecheckt? Bijvoorbeeld deze: Het verzenden van een bericht naar een distribitielijst werkt niet meer in Outlook 2003. Of had je gecheckt of er nog aanvullende info over de foutmelding te vinden is, in Windows logboeken?
 • tot nu toe gekeken in de logboeken zonder iets te kunnen vinden, voorts Office gede- en opnieuw geïnstalleerd, en ook de MS bladzijde gekeken naar "Word in- of uitschakelen als editor of viewer voor e-mail"en daar allerlei opties uitgeprobeerd.
  Helaas zonder succes.
  Nu gebruik ik maar weinig een groepsadres (kinderen), want je kan ook gebruik maken van een oude ontvangen groepsmail en die schoonpoetsen. Beetje primitief.Tot zover iedereen bedankt voor meedenken en -lezen.
 • Het kan zijn dat op de server van je provider in je mailbox iets mis gegaan is.
  Log in op je webmail en verwijder daar al je mail, meestal is dan het probleem verholpen.
  Vr.gr.
 • een gering aantal oude mappen in webmail alsnog verwijderd, dat kan het probleem niet zijn.
 • als het zich specifiek in word voordoet zou je de normal.dot(x) eens moeten verwijderen. hoe gek het ook mag klinken: die blijft bij deïnstallatie gewoon staan, en wordt na herinstallatie gewoon weer meegepikt. (goedbedoeld servicepuntje van ms, wat in dit soort gevallen verkeerd uitpakt).
 • Zoeken (op internet) geeft aan dat normal.dot in "application data" zou zitten. Hoewel ik meen dat ik dat zodanig heb aangevinkt in "mapopties" kom ik daar niet bij. Of zoek ik verkeerd?
  Ook had ik al eens Office 2003 vervangen door 2007: precies dezelfde melding. Na een eindeloos gedoe weer terug naar 2003. Ook kan ik van de groepsadressen zo nodig een word-bestand maken en die kopiëren in de geadresseerden-balk van Outlook.
 • je kan makkelijk de map waarin normal.dot zit achterhalen in word-extra-opties-bestandlocaties
  om het te zien: in verkenner-mapopties: extensies, verborgen bestanden en systeembestanden zichtbaar
 • ik laat hierbij even wat printscreens zien. Zoals ik al eerder aangaf in mapopties moeten verborgen bestanden zichtbaar zijn
  [img:a818c3ad5e]http://i50.tinypic.com/33o00v8.jpg[/img:a818c3ad5e]
  en in word:
  [img:a818c3ad5e]http://i46.tinypic.com/2ltspdw.jpg[/img:a818c3ad5e]
  maar waarschijnlijk is er iets niet goed gedaan?
 • voor zover dit draadje nog gelezen werd: probleem (verzending naar groepsadres) is opgelost. Voor de zoveelste keer met de Office cd een herstelactie laten doen, ditmaal door de- en nieuwe install.
  Ook bleek nu het exporteren van adresboek Outlook wel te lukken, voordien kwamen er niet op te lossen meldingen van een ontbrekend cab-bestand.
  En: dank zij opslag adresboek via xls naar csv kon ik dat adresbestand importeren in LiveMail. Al met al véle uren werk. iedereen bedankt voor lezen, meedenken en advies.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.