Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Ontvangst HTML-mailings

None
9 antwoorden
 • Hoi,

  Ik doe voor school op dit moment een onderzoek naar de ontvangst van HTML-mailings. Dan heb ik het dus over nieuwsbrieven die niet in tekst-opmaak, maar in HTML-formaat worden verzonden naar de leden.

  Ik wil graag te weten komen hoeveel procent van een gemiddeld bestand met leden een HTML-mailing goed kan ontvangen. Zelf dacht ik aan de volgende verdeling:

  [quote:b468746268]30% van een gemiddeld bestand bestaat uit Hotmail-gebruikers. Hotmail ondersteunt HTML. Dan zijn 55% van de leden Outlook-gebruikers. Ook Outlook ondersteunt HTML. Tot slot dacht ik dat zo'n 15% van de leden gebruik maakt van een webmailpakket. Ik heb geen flauw idee hoeveel procent van alle webmailpakketten de ontvangst van HTML-mailings ondersteunt, maar ben gemakshalve uitgegaan van 50%.

  Dit zou dus betekenen dat ongeveer 92% van alle abonnees nieuwsbrieven in HTML-opmaak kunnen ontvangen.[/quote:b468746268]

  Denk jij daar anders over? Reageer dan alsjeblieft even en noem, zo mogelijk, URL's of bronnen waar ik meer informatie kan vinden (zoals prognoses, enquetes, etc.).

  [b:b468746268]Alvast bedankt!![/b:b468746268]
 • Ik dacht dat alle web-based e-mail met html overweg kon, je opend die pagina's immers met je browser.
  Wat daar waar van is weet ik niet, maar het zou me verbazen als dat niet zo is.
 • Nee, dat is niet waar. Veel webmailpakketten brengen óf de hele HTML-code in beeld, óf halen gewoon de tags weg. En dan kom je nog niet veel verder…

  In ieder geval bedankt voor je reactie.
 • Er is echt niemand die de exacte cijfers kent of weet waar ik hierover meer info kan vinden???
 • En waar zijn de Eudora, The Bat en andere mailprogramma gebruikers?
  Er is meer dan Webmail en Outlook hoor…
 • Ik denk dat je rustig 7 tot 10% kan toekennen aan andere programma's.
  (met andere bedoel ik andere dan Webmail en Outlook)
  Tevens kan je in outlook ervoor kiezen om de weergave op HTML weergave te zetten. Ik denk dat dat ook zo 2 tot 3 procent is.
  Webmail is denk ik 65% wel en 35% niet.
  Tot slot vroeg ik me af waarom hotmail geen webmail is volgens jou.
  Dan kun je rustig van die 65%, 80 tot 90% maken.
 • Kijk, dat is nog eens een reactie waar ik wat aan heb. Dat zou Bill niet kunnen zeggen.

  Bedankt!!
 • [quote:63e3fb6141="maartenk"]Kijk, dat is nog eens een reactie waar ik wat aan heb. Dat zou Bill niet kunnen zeggen.[/quote:63e3fb6141]Ik heb inderdaad nooit wat aan reacties nee, omdat ik nooit wat vraag…
 • Bill toch :oops: je

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.