Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

hoe emailaccounts compleet gescheiden houden?

LibraOne
8 antwoorden
 • Beste allemaal,

  Ik wil op een stand-alone-computer met Win98 twee onafhankelijke emailadressen (dus geen aliassen) voor twee verschillende gebruikers inrichten. Zij willen echter niet, dat de ander de inbox en dus de mailtjes kan zien.

  Met welk mailprogramma kan ik 2 emailaccounts geheel gescheiden van elkaar inrichten? Dus met password beveiligen of zo, zodat alleen de gebruiker de mailbox kan openen? Volgens mij is dit onder Win98 niet met verschillende gebruikers op Windows-niveau op te lossen.

  Over de integratie van mailaccounts is genoeg te vinden, maar als je alles wilt scheiden en niet aan een netwerk hangt, is er niet veel info te vinden. Wie kan hier helpen? Met dank en groet,

  Volker
 • Pmail (Pegasus Mail) is dan je beste vriend volgens mij. In principe ondersteund Outlook Express ook zo'n soort feature, maar die is niet helemaal waterdicht.

  Pmail is daarentegen bij uitstek geschikt voor dat soort taken, bij het opstarten van het programma moet je "inloggen" met username en password. Bovendien, Pmail is geheel gratis. Nadeel vind ik persoonlijk de wat onoverzichtelijke en rommelige interface.

  http://www.pmail.com/
 • Je kan gewoon in OE "identiteiten" aanmaken; die kan je ook beveiligen met een wachtwoord. (bestand > identiteiten)

  t.
 • Bedankt voor de suggesties.

  Ben begonnen de identiteiten in OE uit te proberen. Heb naast de hoofdidentiteit een tweede identiteit aangemaakt en getest, wat het geheel doet als je op verschillende manieren afsluit. Als je van identiteit wisselt wordt je naar een wachtwoord gevraagd, dat functioneert prima. Als je echter het hele programma afsluit zonder eerst uit te loggen, start OE de eerst volgende keer gewoon met de laatst geopende identiteit zonder een wachtwoord te vragen. Je moet dus schijnbaar perse eerst uitloggen om bij de volgende keer opstarten weer naar een wachtwoord gevraagd te worden. Als de gebruikers dus niet consequent uitloggen, kunnen ze in principe zonder problemen elkaars mailbox te zien krijgen. Of heb ik een instelling over het hoofd gezien, waarmee na het opstarten altijd eerst een wachtwoord gevraagd wordt?

  Als volgende stap zal ik nu ook Pegasus Mail uitproberen.

  Kan je onder Win98 het starten van programma's met een wachtwoord beveiligen? Dan zou ik heel ingewikkeld twee verschillende mailprogramma's kunnen inrichten voor de verschillende gebruikers. Beetje krom gedacht, maar als dat de enige oplossing is…

  Alvast bedankt en groet,

  Volker
 • wanneer ze alletwee een hotmail account nemen (en die dus niet integreren in oe) is het probleem ook opgelost.
 • [quote:8971674e98="Volker"]Als je echter het hele programma afsluit zonder eerst uit te loggen, start OE de eerst volgende keer gewoon met de laatst geopende identiteit zonder een wachtwoord te vragen. Je moet dus schijnbaar perse eerst uitloggen om bij de volgende keer opstarten weer naar een wachtwoord gevraagd te worden. Als de gebruikers dus niet consequent uitloggen, kunnen ze in principe zonder problemen elkaars mailbox te zien krijgen. [/quote:8971674e98]Dat bedoelde ik dus met "niet helemaal waterdicht". Pmail kent dat probleem niet, daar [b:8971674e98]moet[/b:8971674e98] je altijd inloggen met gebruikersnaam en password wanneer je meerdere users hebt ingesteld..
 • Ben gisteren aan het spelen geweest met Pegasus Mail 4.11. Hotmail vonden we geen optie, alhoewel het natuurlijk wel flexibel is.

  Was even onduidelijk hoe het zat met een password. Als je stand-alone werkt schijn je alleen de username te kunnen gebruiken om in te loggen - die mag dus niet te makkelijk zijn, anders kan iedereen hier weer achter komen.

  Een password kan je alleen in een netwerkomgeving gebruiken, dan wordt nl. het netwerkpassword gecheckt. Heb het geheel dus 2x geinstalleerd, omdat ik eerst te makkelijke usernames gekozen had. Weer wat geleerd.

  Het schijnt alleen zo te zijn, dat de usernames er ook toe dienen om onderling direct mail te kunnen versturen (op een netwerk). Of er in een stand-alone situatie dan ook ergens een lijstje is, waarop ze elkaars username kunnen vinden, daar ben ik nog niet achter. Want dat is nou net wat we niet willen.

  Met dank en groeten,

  Volker
 • Heb ondertussen verder gezocht naar het lijstje van usernames om intern mail te kunnen versturen. Onder Addresses-Local users wordt het lijstje met usernames gewoon getoond aan iedereen, die op de Search-knop klikt. Met de username van de ander, kan je dus gewoon inloggen of zelfs tussentijds wisselen naar de inbox van de ander.

  Daarmee is dus de scheiding van de 2 emailaccounts voor de 2 verschillende gebruikers op deze stand-alone pc slechts schijn. Aangezien Pmail niet op een netwerk geinstalleerd is, kan ik geen wachtwoord aan een username toevoegen. Dat zou wel de gezochte beveiliging/scheiding bieden.

  Heeft er nog iemand een ander idee over hoe dit op te lossen? Of kent iemand toch nog een ander emailprogramma, waarin ik deze scheiding kan aanbrengen? Alvast bedankt.

  Volker

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.