Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

dataverkeer, hoeveel ?

3 antwoorden
  • Ik ben bezig met het uitzoeken van een ADSL provider, en de providers geven vaak een max. hoeveelheid dataverkeer aan. Allemaal wel leuk dat je 1 of 2 Gb hebt, maar hoeveel is dat nou eigenlijk, het zegt mij niet zoveel. Hoeveel kan ik daarmee internetten ?
  • Dat ligt er maar net aan wat je allemaal wilt doen. Als je internet neemt om alleen maar websites te bezoeken, te e-mailen/chatten, enz. dan zal je de 2 GB per maand echt niet opgebruiken. Op het moment dat je echter veel wilt downloaden (met name films), dan gaat het echter hard. 700MB voor een film is echt niks, dus dan zit je er met 3 films al ruim boven. Als je veel download, is het vaak beter om geen light-abonnement maar een standaard-abonnement te nemen. Hierbij heb je meestal geen maandelijke limiet en de snelheid is ook nog eens hoger.
  • De hoofdpagina van dit forum is ongeveer 42 KB. Datalimiet = 2 GB x 1024 x 1024 = 2097152 KB. Je kan dus ongeveer 50.000 keer per maand de hoofdpagina van dit forum opvragen... :wink: Staat ook gelijk aan 3 Cd's vol met MP3. Of 1 keer Suse 8.2 downloaden. Of.... Greetz!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.