Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

e-mail wordt dubbel ontvangen - modemprobleem

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Outlook haalt mail meerdere malen binnen !!
  "copie op server laten staan", staat niet aangevinkt.
  volgens de helpdesk gebeurd dit als de verbinding te vroeg wordt verbroken. Het modem verbreekt inderdaad regelmatig de verbinding.
  helpdesk geeft de volgende tips:
  1 "foutsynchronisatie" aanzetten
  2 modemsnelheid op max 57600 zetten
  3 telefoonkabel mag maximaal 7 meter lang zijn

  optie 1 en 2 moet ik nog proberen, maar kan naast de lengte eventueel de kwaliteit van de telefoonkabel een probleem zijn ? Ik heb nog nooit gehoord van slechte kwaliteit modemkabel. (de kabel in gebruik is bij een van de bekende bouwmarkten aangeschaft)

  PC packard bell met ingebouwd modem
  gewone inbelverbinding via 12move
  windows 98 en outlook
 • met modemkabel bedoel je in dit geval telefoonkabel?

  Wat de helpdesk vertelde klopt.
  Omdat het signaal analoog is, gaat de kwaliteit en dus de betrouwbaarheid van je verbinding achteruit.

  Wat ook een oorzaak kan zijn is het gebruik van email-aliassen.

  t.
 • dank voor de reactie,

  Ik bedoel inderdaad de telefoonkabel !!

  Is er iets bekend over kwaliteitsverschil tussen verschillende soorten telefoonkabel, zijn er bijv verschillende kwaliteits-categorien te koop ?
  Ik heb me er nooit in hoeven verdiepen en weet niet beter dat een telefoonkabel een universeel product is.
 • voordat je naar de winkel rent;

  sluit je PC eens zo dicht mogelijk op de hoofdaansluiting aan (de rest van de telefoons koppel je even af)

  Heb je nu nog steeds hetzelfde probleem?
  Dan is het iig niet de kabel.

  t.
 • In principe is telefoonkabel er wel terdege in kwaliteiten. De PTT stelde destijds vrij hoge eisen, maar KPN geeft de klant tegenwoordig veel meer vrijheid om maar wat aan te prutsen.

  Echter op zulke korte afstandjes mag het niet veel uitmaken. Ik heb zo'n idee dat hier twee verschillende begrippen doorelkaar worden gehaald. Nl. telefoonkabel en modemkabel (tussen modem en PC). Die laatste mag inderdaad niet te lang zijn. Maar dat zal doorgaans geen probleem zijn, want de modem leg je meestal toch vlak bij je PC neer.

  Jan de Boer
 • Nog even een aanvulling op mijn vorige reactie:
  Ik stelde "op die korte afstanden mag het niet veel uitmaken". Dat is ook zo. Maar met telefoonverlengsnoeren, al dan niet op haspeltjes, moet natuurlijk niet worden overdreven.

  Nog een aspect is de aansluitfactor. Ik heb de indruk dat het gros van de mensen zich hier niet om bekommert, en maar raak telefoons overal in het huis parallel schakelt. Kom je daarmee ruimschoots boven die aansluitfactor uit, dan zakt het signaal finaal ineen. Je hoort dan als je geluk hebt nog wel de stem van de andere kant, misschien wat zwak, maar je modem kun je wel vergeten.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.