Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Vast IP adres bij Athome?

Anoniem
FoXiERotjEknoR
2 antwoorden
  • Ik ga in een @Home gebied wonen. Bij de helpdesk zeggen ze dat je geen vast IP adres krijgt. Dit beleid hebben ze ook bij Chello. Bij Chello heb ik echter de laatste 10 jaar wel hetzelfde IP adres gehad.
    Ik weet dat als je via de Casema-kabel internet, je elke keer als je verbinding maakt een nieuw IP adres krijgt.

    Wie weet hoe dit bij @home in Den Bosch en omgeving werkt? Krijg je steeds een ander IP adres of is het altijd hetzelfde? Bij de helpdesk van @home wilden ze hierover geen uitspraken doen.

    Groet,
  • Misschien is het zo als bij mijn Quicknet. Ik heb geen vast IP, maar toch eigenlijk wel. Toen ik voor het eerst met mijn kabel op internet ging kreeg ik een IP-adres. Dit houd ik vanaf die dag sowieso 1 maand. laten we zeggen, het is 1 maart, dan heb ik dat IP sowieso tot 1 april. Als ik 2 maart weer ga internetten, houd ik hem sowieso tot 2 april. Dus je moet een maand niet internetten, en dan wordt je IP weer vrijgegeven. Dit wil niet zeggen dat je daarna een andere krijgt. Als het wordt vrijgegeven kan iemand anders dat IP krijgen. Als je na 1 maand en nogwat weer gaat internetten kijken ze eerst of je je oude IP nog kan gebruiken. Dit zou ik niet doen als je zelf je website erop gaat draaien, je weet maar nooit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.