Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

E-mail problemen in netwerk

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik heb thuis 2 computers in een netwerk zitten. Ik heb ADSL en gebruik het programma ProxyXq om het internet te delen. Alleen ik kan op de windows 95 computer geen e-mail verzenden en ontvangen. Terwijl het internet het wel gewoon doet.

  Gegevens:

  Computer windows ME:
  P4 1,4 Ghz
  Windows ME
  Hier zit de ADSL aansluiting op (adsl lite Xs4all)

  Computer windows 95:
  P2 233Mhz
  Windows 95

  Ik hoop dat iemand een oplossing hiervoor heeft. Misschien ligt het aan ProxyXQ???
 • Wellicht moet je in je proxy-software nog de 'smtp'-poort (nodig voor emailverkeer) nog aanzetten. Standaard staat deze in de meeste proxy-software uit.
  Email op je werkstation verloopt eigenlijk op dezelfde manier als het reguliere browserverkeer, dus via het door jou toegewezen IP-adres. In je proxy-software zul je dan ook de gegevens mbt je mailaccount moeten opnemen, waarna je werkstation, via IP, contact kan maken met de mailserver.
 • Bedankt trukendoos, niet voor je antwoord maar wel voor je site. Ik gebruik nu de proxy server van jouw site. Alleen ik it nog steeds met een probleem. Als ik nu op een computer de e-mail ophaal kan ik hem niet meer op de andere bekijken.

  Ik wil dan ook de e-mailmap van de Windows 95 computer opslaan op de windows ME computer. (dit moet kunnen want als de e-mail van de 95 wordt gedownload moet de ME ook aanstaan) alleen als ik de e-mail map van de ME computer aanklik kan ik niet meer op OK klikken. Weet iemand een oplossing.
 • Gebruik hiervoor Public Outlook

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.