Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Sweex ADSL-Modem/Router-A en BabyXL (Tiscali)

Anoniem
bmmuller
4 antwoorden
 • Kan iemand mij vertellen hoe ik mijn Sweex ADSl MODEM/ROUTER dien te configureren voor een ADSL verbinding met Tiscali (BabyXL)?

  Graag ideeen en/of verwijzing naar links die de oplossing aanreiken.
 • [quote:1597810d38="smartdyn"]Kan iemand mij vertellen hoe ik mijn Sweex ADSl MODEM/ROUTER dien te configureren voor een ADSL verbinding met Tiscali (BabyXL)?

  Graag ideeen en/of verwijzing naar links die de oplossing aanreiken.[/quote:1597810d38]


  :cry: Ik weet niet of het je helpt maar ik heb ervaren dat de SAGEM modems die voor BabyXL gebruikt worden conflicteren met de Via-chipset op moederborden. Het is een protocol probleem dat in ieder geval samen met USB optreed. De (2e lijns) helpdesk van Tiscali weet dit maar kunnen er doorgaans niets mee. Na diverse downloads van de Sagem site en de Via-site was het uiteiondelijke advies: Schakel maar over op een Inthernet modem (uiteraard tegen de nodige bijbetaling).

  Hoewel jou probleem een niveau dieper ligt omdat de modem achter de router zit (hoop ik tenminste) zou ik in ieder geval even nakijken of je Mobo een Via chipset heeft en indien dit zo is de nieuwste 4 in 1 driver set (449 voor Me en XP en 435 voor 98x) installeren.
 • Als je wat meer uitleg kunt geven over de situatie dan wil ik je wel verder proberen te helpen. Vaak is er sprake van een IP adres conflict en vergeet ook niet je firewall goed in te stellen anders wordt zelfs je router niet goed bereikt.

  succes
 • [quote:ff97c1753a="bmmuller"]Als je wat meer uitleg kunt geven over de situatie dan wil ik je wel verder proberen te helpen. Vaak is er sprake van een IP adres conflict en vergeet ook niet je firewall goed in te stellen anders wordt zelfs je router niet goed bereikt.

  succes[/quote:ff97c1753a]

  Hallo Junior,

  Mijn BabyXL abonnement is geleverd met een SAGEM modem. Dit werkt goed onder windows XP, doch ik wil ook een ADSL verbinding onder Linux opzetten. Dit gaat niet goed met het SAGEM USB modem. Er zijn wel drivers voor beschikbaar onder Linux doch die worden niet goed herkend door de verschillende (gangbare) distributies. omdat in mijn PC nog een ethernetkaart zal en iemand het Sweex ADSL modem over had dacht ik ik combineer e.e.a. en ben klaar. Als ik dan via ADSL-ethernet de zaken onder Windows XP in orde krijg dan lukt mij dat ook wel onder linux.

  Zelf ken ik de Sweex Modem/Router niet en de bijgevoegde handleiding is om te zeggen zeer sumier. Via http://10.0.0.2 kom je op een configuratiescherm en dien je instelling op te geven voor ADSL, PPP, WAN enz. Deze instellingen zijn allemaal wat anders gegroepeerd dan de instellingen waarmee ik bekend was toen ik een Alcatel Home Speed ADSL modem had. vandaar mijn oorspronkelijke vraag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.