Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

E-mail adres behouden

Anoniem
matthijsv
10 antwoorden
 • [quote:0ece22c6f4="Compu"]Ik heb ook nog een e-mail adres van Freeler, waarmee ik wel e-mail kan binnen halen, maar niet verzenden. Bij het verzenden krijg ik de serverreactie 553: that domain isn't in my list of rcpthost………

  Waar ligt dit aan?[/quote:0ece22c6f4]
  je belt (ben verbonden) via een andere provider
  kan je niet verzenden via freeler
  alleen met het email adres van de verbonden provider kan je mail verzenden
 • Ik internet tegenwoordig via ADSL en zou graag mijn huidige e-mail adres van Wanadoo behouden. Het probleem is echter dat ik mijn e-mail in MS Outlook niet kan binnenhalen als ik internet via ADSL. Het schijnt dat ik mijn mail alleen kan ophalen als ik inbel via Wanadoo.
  Is er echt geen mogelijkheid om mijn mail alsnog binnen te halen via Outlook in geval ik geen gebruik maak van de Wanadoo inbelverbinding? Anders kan ik namelijk alleen nog bij mijn mail via Wanadoo Webmail en dat is erg onhandig.
 • Het is me niet duidelijk of je ook ADSL via Wanadoo hebt.

  Het is normaal dat je via de juiste instellingen van de pop-server berichten bij een ander provider kan ophalen.
  Om spam tegen te gaan kan je meestal geen mail versturen via een andere smtp-server dan waar je in belt of verbinding mee hebt.

  Hier staan de instellingen van Wanadoo, maar daar heb je ongetwijfeld al gekeken.
  Mijn abonnement - Instellingen - E-mail/nieuwsgroepen
 • Ik maak geen gebruik van ADSL via Wanadoo. Ik heb een mailtje naar de helpdesk gestuurd met daarin het probleem en ik kreeg daarop het volgende antwoord:
  [i:f88be9416e]Sinds 1 aug. is het zo, dat, als u een free abonnement heeft bij
  Wanadoo, u met het bijbehorende Wanadoo account in dient te bellen om verbinding te kunnen maken met de wanadoo mailservers.
  Toelichting: Aan het gebruik van email zijn kosten verbonden, die kosten worden terug verdiend via het inbellen. Met het toenemen van het aantal wanadoo free abonnementhouders, die inbellen via een andere verbinding, nemen deze kosten enorm toe. Vandaar dat u nu alleen de mail kunt ophalen via een wanadoo verbinding. [/i:f88be9416e]

  Is er niet iets te regelen door de mail automatisch te laten omleiden via een ander e-mail adres?
 • Nope, ik raad aan om een verhuisbericht te verzenden.
 • Ik heb ook nog een e-mail adres van Freeler, waarmee ik wel e-mail kan binnen halen, maar niet verzenden. Bij het verzenden krijg ik de serverreactie 553: that domain isn't in my list of rcpthost………

  Waar ligt dit aan?
 • [quote:4dc508f0d4="sjouwer"][quote:4dc508f0d4="Compu"]Ik heb ook nog een e-mail adres van Freeler, waarmee ik wel e-mail kan binnen halen, maar niet verzenden. Bij het verzenden krijg ik de serverreactie 553: that domain isn't in my list of rcpthost………

  Waar ligt dit aan?[/quote:4dc508f0d4]
  je belt (ben verbonden) via een andere provider
  kan je niet verzenden via freeler
  alleen met het email adres van de verbonden provider kan je mail verzenden[/quote:4dc508f0d4]

  Plaats eens een vinkje bij "Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist" en probeer het opnieuw.
 • Dit werkt helaas ook niet. Het betekent dus dat ik voor e-mail alsnog gebruik moet maken van een inbelverbinding en dus niet van mijn ADSL-aansluiting. Erg onhandig.

  Ik ben toch niet de enige die dit probleem heeft? Er zijn toch meer mensen die van provider wisselen en hun e-mail adres willen behouden?

  Zijn er echt geen andere oplossingen?
  Ik heb ook wel eens mijn hotmail account in Outlook aangemaakt en dat werkte wel gewoon. Het enige is dat er dan wel makkelijker virussen de computer binnenkomen.
 • Heeft Wanadoo niet de optie om mail door te sturen naar het e-mailadres van je provider?
 • Om je Freeleradres te gebruiken:
  Je kan voor uitgaande e-mail gewoon de smtp-server van je ADSL-provider met bijbehorend e-mailadres gebruiken.
  Je dient dan wel het antwoordadres/return address te voorzien van het (Freeler) e-mailadres dat je wilt blijven gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.