Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Outlook XP: relaties tracken maar niet met journal/logboek

Anoniem
heuvt
2 antwoorden
 • Hi all,

  Ik heb het gat in de markt ontdekt (jammer dat ik niet kan programmeren). Dit is wat ik wil:

  Ik stuur een mail naar honderden mensen (met de nadruk op honderden), via een mailmerge. Ik moet kunnen tracken wie er nog niet gereageerd heeft op mijn mail. Ik heb veel dingen geprobeerd:
  1. Het veld "tracking status" gebruiken, maar het blijkt dat dat gammele Outlook dat helemaal niet gebruikt.
  2. Allerlei "CRM"-applicaties (zoals Act, Goldmine, Prophet, etc, etc, etc). Dat is allemaal software die kennelijk veel kan (en trouwens ook je PC vernaggelt, want ik mocht de zooi uiteindelijk na alle trials herinstalleren), maar iets simpels als tracken wie er niet (tijdig) gereageerd heeft kunnen alle die pakketten niet.

  Voor de duidelijkheid:
  1. Het gaat niet om een leesbevestiging of ontvangstbevestiging. Daarmee is nl niet gezegd dat ze ook gereageerd hebben.
  2. In dezelfde lijn kan ik met het logboek/het journal ook niets.

  Heeft iemand enig idee hoe ik dit voor elkaar krijg? Of is er iemand die er een stukje code voor kan maken? (Wil ik voor betalen!).

  Bedankt & groeten,

  Ton
 • Hoe wil je de feedback hebben? Moeten de terugmeldingen ook via E-mail komen of mag dat ook anders? Als dat via E-mail moet gaan zal er toch nog handwerk aan te pas komen. Want hoe "herken" je de mail die je ontvangt als bevestiging van een reaktie? Ik kan namelijk zo'n mail ontvangen van jouw, maar een mail terugsturen met een van mijn andere E-mail adressen. Maar hoe weet het systeem dat die mail dan een reaktie is van mij en niet van iemand anders? Akkoord, je zou kunnen vragen om alleen "reply" te gebruiken en de oude tekst moetsen ze dan laten staan, maar dat gaat in de praktijk gegarandeerd regelmatig fout. Zou je het misschien een optie vinden om in de E-mail te vragen om op een link te klikken (in de E-mail) ten teken dat ze gereageerd hebben? Dan ben je al behoorlijk flexibeler in de implentatie van wat jij wilt. Wat is trouwens het criterium om te weten of iemand gereageerd heeft? Je zei dat het niet om een "ontvangsbevestiging" ging (dat kan namelijk al). Je wilt dus iets meer neem ik aan. Wat moeten de mensen dan bijvoorbeeld nog extra doen wil het als een geldige reaktie gelden op jouw mail?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.