Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Outlook Express 6.0; Importeren .idx en .mbx bestanden

Anoniem
Kees Schelling
8 antwoorden
 • Ik probeer een crash te herstellen voor een Duitse vriend die een Duitse Windows installatie had. Daarbij heb ik de Outlook Express bestanden veilig kunnen stellen, maar nu lukt het niet meer om ze in de nieuwe installatie te importeren.

  De oude installatie was een Duitse Windows '98. Voorzover ik weet zonder dat ooit Windows Updates zijn opgehaald. De Outlook Express bestandsnamen komen voor met steeds zowel een .idx extensie als een .mbx extensie.

  De nieuwe installatie is met een Duitse Windows '98 SE uitgevoerd en alle Windows Updates zijn opgehaald. Outlook Exporess heeft nu dus versie 6.0. De bestandsextensies hiervan zijn .dbx.

  Vraag: Is het mogelijk in Outlook Express versie 6.0 de oude .mbx en .idx bestanden te importeren en zoja, hoe moet ik dat doen. Ik heb al het nodige uitgeprobeerd met de optie importeren, maar het is me nog niet gelukt.
  Ik neem overigens aan dat het feit dat het om Duitse Windows versies gaat verder geen rol speelt.

  Alvast bedankt,
  - Kees
 • Het moet wel kunnen met Bestand/Importeren/Berichten/Microsoft Outlook Express 4.0. Zie http://insideoe.tomsterdam.com/faqs/how.htm#importOE4 voor meer informatie.
 • .mbx en .idx bestanden in Outlook Express? Ik ken daarin alleen *.dbx bestanden.

  Jan de Boer
 • Idx=Outlook Express Mailbox Index
 • Helaas, via de optie importeren van Outlook Express 4.0 kreeg ik e.e.a. niet voor elkaar.
  Verder mis ik even wat ik zou kunnen met het gegeven dat "idx" staat voor "Outlook Express Mailbox Index".
 • Vertel anders eens welke foutmelding je krijgt bij het importeren via OE4. Je moet trouwens opletten dat je de goede directory opgeeft.
  Als je bijvoorbeeld C:\Program Files\Outlook Express\Default User opgeeft, moeten de importbestanden staan in C:\Program Files\Outlook Express\Default User\Mail. Als je C:\Program Files\Outlook Express\Default User\Mail opgeeft, kan OE de importbestanden niet vinden. Geef dus een directory op en zorg dat de importbestanden in een subdirectory 'mail' onder die directory te vinden is. Je kunt ook nog proberen om eerst de nieuw aangemaakte (en lege?) map(pen) te verwijderen voordat je gaat importeren. Succes.
 • http://www.oehelp.com/OEBackup/Default.aspx
  http://insideoe.tomsterdam.com/faqs/how.htm
 • [quote:4588657bf3="Kees Schelling"]Helaas, via de optie importeren van Outlook Express 4.0 kreeg ik e.e.a. niet voor elkaar.
  Verder mis ik even wat ik zou kunnen met het gegeven dat "idx" staat voor "Outlook Express Mailbox Index".[/quote:4588657bf3]
  Dat was antwoord op de vraag van J. de Boer, je heb gelijk vergeten de quotes te gebruiken SORRY.
  En ik zie al dat Ben zich er mee bemoeid heb, nou dan kan het niet meer mis gaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.